Phone Systems

Sponsored by Atcom
Get a free phone!
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#214299 11/06/08 10:58 AM
Joined: Feb 2006
Posts: 111
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2006
Posts: 111
New STSe installed in July. Both calling ends are complaining they care barley hear each other. What is something I could check for? I have connected my butt set to the CO lines and there are no issues, however when you pick up a system phone and call it is very faint. Is there a way to increase the volume for the CO lines? Handset volumes are all the way up.


TekLink Solutions
Havre, Montana 59501
Atcom VoIP Demo
Get a VoIP Demo Today
#214300 11/06/08 03:07 PM
Joined: Jan 2008
Posts: 3,821
Retired Moderator
****
Offline
Retired Moderator
****
Joined: Jan 2008
Posts: 3,821
You can increase co transmit volume but it isn't going to fix the incoming audio. If all ports are low you could have a bad control unit. There is one other thing, if the lines have low loop current, your test set may sound okay but it will cause the volume to be low in the system. Lines need between 17 and 22 milliamps to work and sound properly.


www.myrandomviews
"Old phone guys never die, they just get locked in some closet with an old phone system and forgotten about"

Retired, taking photographs and hoping to fly one of my many kites.
#214301 11/07/08 10:45 AM
Joined: Oct 2008
Posts: 5
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2008
Posts: 5
I'd say Derrick is right. Seems like you've got high loop current (greater than 35mA) that damaged the CO line port on the STSe. You'll have to get the unit replaced and possibly install Loop Current Regulators by Sandman on the 66 block to control the loop current to the 22-27mA range. I've had this issue several times in the recent past.

#214302 11/18/08 10:34 AM
Joined: Feb 2006
Posts: 111
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2006
Posts: 111
so you are saying the KSU needs to be sent in for repair? and then add the regulators to the repaired ksu?


TekLink Solutions
Havre, Montana 59501
#214303 11/18/08 01:32 PM
Joined: Jan 2008
Posts: 3,821
Retired Moderator
****
Offline
Retired Moderator
****
Joined: Jan 2008
Posts: 3,821
You need to check loop current before you send in the system. It might not need to be repaired.


www.myrandomviews
"Old phone guys never die, they just get locked in some closet with an old phone system and forgotten about"

Retired, taking photographs and hoping to fly one of my many kites.

Moderated by  EV607797, JWRacedog, MnDave, nfcphoneman 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,639
Posts635,913
Members49,591
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
There are no members with birthdays on this day.
Newest Members
INFORMACOM, TVCTech, joe angi, TommyKay, 電信小吳
49,590 Registered Users
Top Posters(30 Days)
dexman 8
Toner 7
dans 6
Yoda 6
Who's Online Now
1 members (Yoda), 29 guests, and 12 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Best VoIP Phones | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5