Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
SPNET & no user response
#440408 09/27/11 05:25 PM
Joined: May 2004
Posts: 299
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2004
Posts: 299
Hi all,
I'm currently installing on the bench:

7200S with a 16 OAS networked to a 7200 with a 16 OAS via SPNET and I can't get them to talk, when I dial across from either side I get no user response.

1) I have both systems connected to 1 netgear router with DHCP disabled and manually entered the ip address for both MCP and both OAS with the router as the gateway.

2) I can ping all 4 devices

3) I'm not getting a Svc2 light on either OAS but 1-3-4 are lit on both

4) the netgear router sees all the devices including my laptop and I can access Device manager for either system with my laptop connected to the router

Am I missing something in the samsung programming or is it the router set up.

As always thanks in advance

Samsung Telephones and Equipment
Re: SPNET & no user response
#440409 09/28/11 12:04 AM
Joined: Aug 2011
Posts: 219
Member
Offline
Member
Joined: Aug 2011
Posts: 219
Set all OAS ports to MGI in MMC 858 and put all the MGI ports to be members in MMC 615. Open ports 6000-9001 and 30000-30032 on the router. If it fails try downgrading both OAS cards and reprogram. :toast:


heads up
Re: SPNET & no user response
#440410 09/28/11 02:19 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 2,768
Moderator-Samsung
*****
Offline
Moderator-Samsung
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 2,768
No user response means that the MP cards can't talk to each other, its not getting to the stage where the OAS/MGI is used.

Make sure TCP 6100 is allowed between both systems.

Are these systems on a private LAN or via the internet?

If via the internet do you have the public ip address's entered into MMC820/830/831?

Re: SPNET & no user response
#440411 09/28/11 04:06 AM
Joined: Nov 2002
Posts: 343
Member
Offline
Member
Joined: Nov 2002
Posts: 343
Check your LCR table to ensure correct entries.

Re: SPNET & no user response
#440412 09/28/11 05:57 AM
Joined: Apr 2008
Posts: 457
Member
Offline
Member
Joined: Apr 2008
Posts: 457
Also make sure you have an incoming DID route.


Bobby Mreen
Communications Technician
Re: SPNET & no user response
#440413 09/28/11 07:12 AM
Joined: May 2004
Posts: 299
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2004
Posts: 299
(Set all OAS ports to MGI in MMC 858 and put all the MGI ports to be members in MMC 615.)

Thanks for all the responses^^^^^ checked that, I also changed the MGI setting on both switches to MGI12/mobex16 which turned on my svr 2 light but didn't help the No user problem

( Open ports 6000-9001 and 30000-30032 on the router.)
(Make sure TCP 6100 is allowed between both systems)

Only using one router can I even do that? ^^^^ when I open the ports it asks for one IP address, so I can't open it up for both sides.

I also tried using just a dumb 5 port Ethernet switch with the same results, but the Ethernet switch is just plug and play with no gateway address,

How would you all set SPNET up on the bench before installing live?

Thanks

Re: SPNET & no user response
#440414 09/28/11 12:55 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 2,768
Moderator-Samsung
*****
Offline
Moderator-Samsung
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 2,768
If you are setting it up on 1 lan, then you shouldn't need to do any port forwards.

Are the MP/OAS cards on both systems in the same subnet?

If not then you will need the router to route the traffic between both subnets

Re: SPNET & no user response
#440415 09/28/11 03:21 PM
Joined: May 2004
Posts: 299
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2004
Posts: 299
Yep both 255.255.255.0
Both MP/OAS
10.0.2.10
10.0.2.11
10.0.2.21
10.0.2.20
Router gateway =10.0.2.1

I'm wondering if I need port forwarding on the router to tell the ip addresses where to go because without that they may be just sitting in the router going nowhere.

Any thoughts?

Re: SPNET & no user response
#440416 09/28/11 03:36 PM
Joined: Apr 2008
Posts: 457
Member
Offline
Member
Joined: Apr 2008
Posts: 457
Do you have your link id's set?


Bobby Mreen
Communications Technician
Re: SPNET & no user response
#440417 09/28/11 03:38 PM
Joined: Nov 2002
Posts: 343
Member
Offline
Member
Joined: Nov 2002
Posts: 343
Pm me a copy of the databases and I will take a look at em for you to see if I see anything.

Page 1 of 2 1 2

Moderated by  Genesiscomm, nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Forum Search
Most Recent 5 Post
NS1000 UM GREETINGS
by ronaldjamesh - 05/26/20 08:49 PM
SV9100 Blue
by conxtel - 05/26/20 03:35 PM
No UM audio
by ILE - 05/26/20 02:14 PM
KXTD816 ringing wrong extension
by ToshiGal75 - 05/25/20 06:02 PM
SV9100 with 10 digit DIDs on SIP
by conxtel - 05/22/20 08:58 PM
Who's Online Now
43 members (Silversam, justbill, BobRobert, Yoda, Professor Shadow, hbiss, dexman, Curlycord, nortelvoip, RATHER BE FISHING, Talbot, JBean3329, Mercenary Roadie, morephones, Touch Tone Tommy, Jeffrey Cohen, Butch Cassidy, DMontgomery, Ruben, conxtel, pdxjim911, Biztel Cuban Okie Tech, ronaldjamesh, dans, Daniel, Memphisribs, Meyery2k, newtecky, tylan, CSB, ILE, Bezzor, westerntelephone, KRRath, mike b, erniejoey, gelehu, iatech3800, Rok1215, Droptop, Arthur P. Bloom, mongo5150, vicbob), 613 guests, and 54 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums95
Topics93,721
Posts635,864
Members49,288
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
abedalsalam, Curt Morehouse, Grayci, John G, pjnestor
Newest Members
Taulbs, nikauri, Darrel Mullins, fleming23, AKP
49287 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Top Posters (30 Days)
Bob-o 14
dexman 9
ILE 9
Bluewater Sailing
https://www.patreon.com/bePatron?u=5256033
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Servpro Ventura 24-Hour Emergency Service
Free Estimates call us now 24Hours
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2020
Trusted Partners