Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#463414 09/17/07 09:39 AM
Joined: Jan 2007
Posts: 81
gtmc14 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2007
Posts: 81
Installed S Class, enabled Caller ID on CO lines, I have tried adjusting the gain in system timing. The Caller ID still does not work. The local provider is using a Copper Comm Soft Switch. Do I have to program a caller ID feature key on the phone for this to work?

EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
#463415 09/17/07 09:45 AM
Joined: Jan 2006
Posts: 2,266
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Jan 2006
Posts: 2,266
Only if they want to be able to scroll through calls, as long as you have it enabled it should work. I would guess that the provider isn't sending you caller ID

#463416 09/17/07 10:21 AM
Joined: Jan 2007
Posts: 81
gtmc14 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2007
Posts: 81
The caller ID is enabled from the providers switch. The caller ID still does not work with our demo kit and with a different directory number. We also put a Caller ID unit ahead of the ESI system and it is recieving the digits.

#463417 09/17/07 11:23 AM
Joined: Jun 2004
Posts: 4,545
Moderator-Comdial, ESI, Voicemail, Cisco
Offline
Moderator-Comdial, ESI, Voicemail, Cisco
Joined: Jun 2004
Posts: 4,545
A couple (probably) stupid questions:

I'm guessing you DID enable CID in F24?

Have you called tech support to see what they have to say? If you are getting it ok ahead of the system, using an industry-standard CID box, then something is missing at the system, or something isn't lining up right.

Justin

#463418 09/17/07 12:07 PM
Joined: Oct 2005
Posts: 3,124
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2005
Posts: 3,124
I have cured this problem a couple of times by changing the Line Receive Volume. In most cases the volume is to hot and CID info is unreadable by the system at uncommon levels. Start by taking the LRV down 4 notches.

Just for my records who is the service provider?

#463419 09/20/07 04:23 AM
Joined: Oct 2005
Posts: 3,124
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2005
Posts: 3,124
How about some feedback from original poster. Did any of the above suggestions solve the problem?


Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Most Recent 5 Post
Old Equipment Plan
by MarkAtLMFJ - 03/05/21 04:41 PM
OS 7400 OAS
by John807 - 03/05/21 04:21 PM
Pair location
by backenhiemer - 03/05/21 10:44 AM
Coaxial Cable
by dexman - 03/04/21 03:53 AM
Netlink or CCIS
by Yoda - 03/02/21 02:32 PM
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums95
Topics94,285
Posts639,096
Members49,425
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
ciccotelli, esinoob, Michael M
Newest Members
Sam Juniper, B Ledford, Jonie4, James Wright, TechnoloJay
49,425 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
Top Posters (30 Days)
dexman 28
Ruben 24
pvj 11
Linked Banner to your Product or Website
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
23 members (sundance, EV607797, backenhiemer, newtecky, Coral Tech, hbiss, nortelvoip, justbill, dexman, Bob3470, kjwiewall, jeffmoss26, PortlandTech, Touch Tone Tommy, Mercenary Roadie, Professor Shadow, nfcphoneman, JBean3329, Ruben, hitechcomm, RM SYSTEMS, nameless, Memphisribs), 258 guests, and 40 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Custom Island 58
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners