Phone Systems

AtcomCloud Online Store
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Feb 2013
Posts: 107
Member
*
OP Offline
Member
*
Joined: Feb 2013
Posts: 107
Hello.

I need a phone to support around 12 digital extensions, 4 analog extensions, caller ID is a must !

It must also use the same phones as the Samsung idcs 500 and idcs 100 phones. No VOIP needed.

I have already worked with an iDCS 500 and an idcs 100(release 2) so I kind of have an idea of how they work.

I am wondering is if the iDCS 16 is a scaled down version of the iDCS 100 system?

16 extensions would be more then enough to cover the home office project.

It has been a few years but if I remember right about the iDCS 100, there are some supported digital extensions in the motherboard even without any expansion cards.

Does the iDCS 16 have like 16 extensions right from the motherboard( 12 digital, 4 analog) ?

If so, is that the max capacity of the system?

Would I also be correct in assuming that Caller ID was not supported in the system unless you had special expansion cards to support this feature?

Thanks.

Last edited by raidsystemtech; 05/14/13 01:40 AM.
Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Sep 2001
Posts: 2,273
Likes: 3
pvj Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Joined: Sep 2001
Posts: 2,273
Likes: 3
Well the iDCS616 will only support 12 digital extensions + 4 analog.You state you need 13 then say 16 total is fine.
If it's a release 2 then it will support the same phones otherwise release 1 only supports the DS24 digital phones.Both versions can do call display if they have the SIO card.If it was my choice I would take an iDCS100 if you can get one.

Joined: Feb 2013
Posts: 107
Member
*
OP Offline
Member
*
Joined: Feb 2013
Posts: 107
It requires release 2 to use the newer phones ? The idcs 100 and 500 can use both the older or newer phones on any released version right ? Is the idcs 16 much older than the idcs 100/500 ?

Is the idcs 100 preferred over the prostar dcs system(which I think uses the same cards idcs 500) ?

Does the idcs 100 use the same cards as the idcs 100 ?

I can get by with 12 digital phones


Thanks

Last edited by raidsystemtech; 05/14/13 10:33 AM.
Joined: Sep 2001
Posts: 2,273
Likes: 3
pvj Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Joined: Sep 2001
Posts: 2,273
Likes: 3
Yes release 1 only runs the DS24 phones.Release 2 added support for the iDCS series along with support for the SVMi voicemail.
The DCS prostar will support DCS,iDCS series telephones.iDCS will require the correct software to run them.The 100 was newer but also now discontinued.It was a decent switch as was the Prostar DCS.Both systems can be picked up for a good price but depending on what cards you have in your OS500 you may have parts that will work in the DCS.

Joined: Feb 2013
Posts: 107
Member
*
OP Offline
Member
*
Joined: Feb 2013
Posts: 107
Originally Posted by pvj
Yes release 1 only runs the DS24 phones.Release 2 added support for the iDCS series along with support for the SVMi voicemail.
The DCS prostar will support DCS,iDCS series telephones.iDCS will require the correct software to run them.The 100 was newer but also now discontinued.It was a decent switch as was the Prostar DCS.Both systems can be picked up for a good price but depending on what cards you have in your OS500 you may have parts that will work in the DCS.

What about the caller ID feature? Do you also need release 2 for that? Also, do you need special hardware cards for caller ID support?

I think with the DCS compact, you need a card that ends with " 1" such as a trk-A1 card, expn-A1 card,etc...

Is there something like that with the Prostar DCS system as well as far as a hardware requirement for caller ID?

Thanks.

Last edited by raidsystemtech; 05/15/13 04:17 AM.
Joined: Nov 2004
Posts: 368
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Nov 2004
Posts: 368
For a ds 616 you need an sio3 for cid to digital and analog phones and a release 2 for a svmi2e vm. For an idcs 100 you have to have a misc card for the cid. The idcs 100 will support a svmi 8e in an expansion cabinet if you have one from your 500 otherwise you can use svmi4 or 4e.
Go with the 100.

Last edited by frodo_35; 05/16/13 07:54 PM.

Moderated by  nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,682
Posts636,154
Members49,603
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
sandi ann
Newest Members
Motel6Guy, JustAGuy, Dialtony, FatherLot, RFarrarMD
49,603 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 11
Yoda 9
dexman 6
Who's Online Now
5 members (NateBates, Motel6Guy, Toner, Professor Shadow, newtecky), 49 guests, and 53 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Best VoIP Phones | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5