Business Phone Systems

AtcomCloud Online Store
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#558593 09/26/13 06:12 PM
Joined: Nov 2013
Posts: 65
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2013
Posts: 65
Hello!

I am brand new here so I am just learning my way around. My company has an Electra Elite IPK, with ESIB8 and COIB4 U30. My question is how do we enable the Caller ID. We have been using it without it, but would like to program it. I set up this system but never tried caller ID. Here are my software versions:
SP1012/ CPUI = 2.02/ ESIB8 = 1.00/ COID4 = 4.00

Is this the proper software to have CID, and if so, what memory block should I use to set it? I tried earlier, by going off-line, MB7-1, slot 02: COID 4 =05.

Thanks for your help in advance.

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Jul 2001
Posts: 1,985
Moderator-Mitel, NEC, Vodavi
*****
Offline
Moderator-Mitel, NEC, Vodavi
*****
Joined: Jul 2001
Posts: 1,985
You probably just need to turn on the option in the class of service. Do you know for sure your telco is sending CID info?

Joined: Nov 2013
Posts: 65
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2013
Posts: 65
Hi!

Yes, we have call ID. I checked with my service provider just to be sure and we do. Is there something in the programming that I missed?

Joined: Jul 2005
Posts: 1,333
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Jul 2005
Posts: 1,333
Run thru the Caller ID Wizard in MAT and check. As DrPBX says it appears that you only have to turn it on in the station CLS..


Regards,

Paul W
Now back to a 0 day week. Love these 7 day weekends.
Joined: Nov 2013
Posts: 65
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2013
Posts: 65
Thank you. Caller ID works! As I was in the Class of Service settings, I noticed that I could not get page 7. I also now realized that we can't use the interactive soft keys on our phones. I looked at the programming manual and that setting is on page 7 of CLS. I would really like to get change the setting on page 7. Any reason why I can't get page 7?

Thanks.

Joined: Jul 2005
Posts: 1,333
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Jul 2005
Posts: 1,333
The only reason I can think of is that the system software and MAT don't support page 7 if your talking about the CLS pages.. In theory all IPK1 systems should be able to access page 7 only the old Elite 192 can't..


Regards,

Paul W
Now back to a 0 day week. Love these 7 day weekends.
Joined: Apr 2007
Posts: 1,439
Member
****
Offline
Member
****
Joined: Apr 2007
Posts: 1,439
I think you had to have system software 5.03 or higher for caller ID on the E192 and version 1.02 or higher on the IPK.

See if you have access to program 1-1-77, if so you'll need to set it for CID to work.

Check your software level by pressing [feature]then 3 on any phone.

D


Moderated by  ttech 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,686
Posts636,175
Members49,606
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
cotton, JDK, jdkinney, Matt Knight, MCap, neh-telecom
Newest Members
Uranium-235, grahamw, Motel6Guy, JustAGuy, Dialtony
49,606 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 12
Yoda 9
dexman 7
Who's Online Now
0 members (), 12 guests, and 34 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems & VoIP | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5