Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Feb 2016
Posts: 3
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2016
Posts: 3
I am having interment issues with all of my softphone clients where 3 calls work flawlessly and the forth the incoming call via the PRI rings the softphone but neither have any audio. its not every 4 seems to be no real pattern but seems to happen to all of them. The incoming caller hears the auto attendant so confident the issue is with the softphone setup not the PRI. We only use the Softphones when the office is closed due to snow storms etc. I know the softphone is using UDP and I with so many Nating configs at my support personal home routers, I think TCP would be more reliable as it would hold the connection with tcp keep alives and hold a bi directional channel through the home routers. Anyways I have tried changing to TCP as signal Type under "2.7.1.ITP Information" for a given Softphone extension but then the Softphone client hangs at downloading from MCP and then retries. Anyone successfully switched to TCP versus UDP for there softphone setup?

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
I haven't done that. You might want to check that the UDP range you have programmed in the 7200 matches what you have opened in your router. In the past I have messed up the range a little on the router side causing the problem you are having.
Regards,


John 807
Joined: Feb 2016
Posts: 3
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2016
Posts: 3
everything above 1024 all the way to 65535 udp and tcp is open. I have a seperate private and public IP set on the OAS card and Processor. Wierd that it works some time and not others, other then what you are saying udp out of range and is being blocked but I am not seeing any blocking on the office firewall logs.

Joined: Jun 2006
Posts: 2,967
Likes: 3
Moderator-Samsung
*****
Offline
Moderator-Samsung
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 2,967
Likes: 3
Do you have multiple MGI/OAS cards? If so make sure your private and public ranges are the same for both cards.

Can you setup VPN's from the remote locations to the office?

The only phones that support TCP are the SMT-i60xx and SMT-i5343 when used in WIFI mode.




Moderated by  nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,830
Posts636,772
Members49,645
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
Dan Powell, EKPTECH86, History, LinuxTech, Mike Miller, ttcfcl
Newest Members
Marjan Shaw, KoolBreeze, PhoneGuy827, julesm, Helen.D
49,645 Registered Users
Top Posters(30 Days)
ramo 12
pvj 11
Toner 9
Who's Online Now
3 members (Marjan Shaw, nortelvoip, Bushmills), 143 guests, and 20 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5