Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#607362 01/23/17 08:57 PM
Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
John807 Offline OP
Member
*****
OP Offline
Member
*****
Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
I've never tried or would want to but can you add cards to an Os 7400 while it is running or must it be powered down? One of our clients wants to know, they do most of their hardware changes on their own.
TIA


John 807
Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Jun 2006
Posts: 2,965
Likes: 3
Moderator-Samsung
*****
Offline
Moderator-Samsung
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 2,965
Likes: 3
As long as the writing on both the card and the cabinet is blue then you can.
If either are black then no.

Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
John807 Offline OP
Member
*****
OP Offline
Member
*****
Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
Hmmm The system was installed October 2015 and we would be adding a new Sli3 card. I wonder if they would both be blue, and if I would want to take the chance?


John 807
Joined: Dec 2010
Posts: 679
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Dec 2010
Posts: 679
The system will be down for approximately 10 minutes for it to completely boot up. I suggest taking a 10 minute break from phone service and power it down to do the insert. Can't trust Samsung when they say it's hot swapable.

Joined: Nov 2009
Posts: 602
Samsung Moderator
*****
Offline
Samsung Moderator
*****
Joined: Nov 2009
Posts: 602
Like nameless said the ones with the blue model number are safe to hotswap. That came directly from Korea a while ago.

Joined: Dec 2010
Posts: 679
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Dec 2010
Posts: 679
Have either of you actually tried this live? Curious

Joined: Nov 2009
Posts: 602
Samsung Moderator
*****
Offline
Samsung Moderator
*****
Joined: Nov 2009
Posts: 602
Not on a 7100 or 7200s as UNI cards are not hotswappable, but I do it all the time on 7200/7400. The only one that makes me nervous is the voicemail cards, I usually do a shutdown for those just in case.

Joined: Dec 2010
Posts: 679
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Dec 2010
Posts: 679
Alright, good to know. Still makes me a bit nervous. Don't really trust Samsung that much. Have had a lot of SD card failures lately though.

Joined: Jan 2010
Posts: 179
Member
Offline
Member
Joined: Jan 2010
Posts: 179
I do it on 7400's as I believe they are the only one you can do it on, like nameless said there needs to be blue writing on the system and on the card.

Last edited by Lacota; 02/03/17 06:40 AM.

Moderated by  nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,824
Posts636,751
Members49,644
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
beegeezer, Matthaus
Newest Members
PhoneGuy827, julesm, Helen.D, AlAl, mike hurford
49,643 Registered Users
Top Posters(30 Days)
pvj 11
ramo 11
Toner 7
dans 5
Who's Online Now
2 members (KoolBreeze, Coral Tech), 37 guests, and 44 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5