Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
Old TDA50 CID
#628165 03/15/19 06:22 PM
Joined: Mar 2009
Posts: 369
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2009
Posts: 369
I just installed a 5193 CID module on the COT4 card on an older TDA50 before the G model.
AT&T had all their lines out of service at the time so I could not test.
The customer now says that even after AT&T fixed all the lines that the CID does not show? I don't recall ever doing any additional programming to get this to work before? What have I missed?

This customer is about 90 miles out from here so I want to be sure I have whatever I need to get this done in one job.

Thanks for any light you can shed.

Panasonic Equipment and Telephones
Re: Old TDA50 CID
Not_sirius #628169 03/15/19 07:39 PM
Joined: Mar 2009
Posts: 369
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2009
Posts: 369
I just emailed them to be sure they are looking at RINGING phones for the CID and not just the blinking ones as I think this may be the cause of the complaint.

Re: Old TDA50 CID
Not_sirius #628177 03/15/19 11:41 PM
Joined: Aug 2009
Posts: 1,115
Member
Offline
Member
Joined: Aug 2009
Posts: 1,115
You may have it turned off in programing..... Also there are 3 types of Caller ID signals in North America wrong settings will stop it from working too!!

Re: Old TDA50 CID
Not_sirius #628182 03/16/19 01:35 AM
Joined: Mar 2009
Posts: 369
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2009
Posts: 369
Thanks Shawn,

Defaults protocols always worked in the past without doing anything. I must admit this was not my install and I did not look for anything weird deviating from the norm. I'll review the copy of the DYSYS before going.

Re: Old TDA50 CID
Not_sirius #628195 03/16/19 08:22 PM
Joined: Aug 2009
Posts: 1,115
Member
Offline
Member
Joined: Aug 2009
Posts: 1,115
Idd have customer plug standard single line caller ID box or capable Cid cordless phone base into each C. O. LINE right in the demarc Jack's and see if info is coming thru .before pointing finger at equipment.... I've had issues with caller ID on tda 50G with voip lines....

Last edited by ShawnC; 03/16/19 08:31 PM.
Re: Old TDA50 CID
ShawnC #628196 03/16/19 08:28 PM
Joined: Aug 2009
Posts: 1,115
Member
Offline
Member
Joined: Aug 2009
Posts: 1,115
Did you give everyone a call log 601 button?

Re: Old TDA50 CID
Not_sirius #628201 03/17/19 01:33 AM
Joined: Oct 2007
Posts: 283
C5Z Offline
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2007
Posts: 283
There is also a Caller ID wait timer, the default is 5 seconds. Making it shorter can cause Caller ID not to show.


Instructions are just one man's opinion on paper
Re: Old TDA50 CID
ShawnC #628222 03/17/19 09:29 PM
Joined: Mar 2009
Posts: 369
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2009
Posts: 369
Hi Shawn,

If there is a Call log key will the CID show on a station display on one that's in the ICD group but NOT set to ring at all?

C5Z, I would be surprised if the CID was changed but I'll look through the DSYS.

Re: Old TDA50 CID
Not_sirius #629034 04/11/19 08:44 PM
Joined: Mar 2009
Posts: 369
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2009
Posts: 369
OK I finally got back. The CID problem was solved by merely re-seating the module. I rolled it with a known working one and it worked so I put the original one back and it's fine. I wish they would have had Dialtone when I was there the 1st time as I would have tried that right then. I must say the clips make them much easier to put in than remove.

Of course no good deed goes unpunished. They ALL want CID so I made them all ring and they turned down the ringers if they didn't want to hear it. HOWEVER....... They also have DSS keys for all the extensions and now complain that the lights flash too much when calls come in.

I can't think of any way around THIS though???? .

Re: Old TDA50 CID
Not_sirius #629036 04/11/19 09:53 PM
Joined: Dec 2007
Posts: 6,402
Admin
*****
Online Thinking
Admin
*****
Joined: Dec 2007
Posts: 6,402
Originally Posted by Not_sirius
HOWEVER....... They also have DSS keys for all the extensions and now complain that the lights flash too much when calls come in.

I can't think of any way around THIS though???? .


Easy, install a new DSS console next to the original and don't program it ring on incoming calls and place a piece of black construction paper over the bothersome DSS unit.
Or just have them unplug the original DSS then it starts getting overwhelming.


Dean
Photographs:
https://www.instagram.com/deanwilsoncanby/
https://fstoppers.com/profile/deanwilsoncanby
https://www.trover.com/u/3193463644

Please don't confuse your "Internet Search" with my licenses, certifications and over 30 years experience.

"Thank you for calling Technical Support. If you feel you have reached this number in error, please hang up and press redial."
Page 1 of 2 1 2

Moderated by  Carl Navarro, OBT 

Link Copied to Clipboard
Forum Search
Most Recent 5 Post
DP/DKT phones in healthcare environment
by Benji B - 06/01/20 11:40 PM
Adding a station on a CX
by EV607797 - 06/01/20 08:36 PM
Limiting trunk access
by Bushmills - 06/01/20 06:10 PM
Phone in DCS Operator Group doesn't ring
by Keyset6 - 06/01/20 12:07 PM
NS1000 RENUMBER 600 and IDC GROUPS
by ronaldjamesh - 05/31/20 11:54 AM
Who's Online Now
43 members (Carl Navarro, justbill, Benji B, RATHER BE FISHING, dexman, seafort, dude, newtecky, Mercenary Roadie, jeffmoss26, Yoda, JBean3329, Touch Tone Tommy, EV607797, metelcom, Bushmills, Arthur P. Bloom, hbiss, dans, Curlycord, Ruben, nameless, ImNotThePhoneGuy, BobRobert, teleco, jkmartin, Keyset6, tylan, KRRath, backspace, Professor Shadow, BTS01, mike b, Daniel, Yucca Telecom, jknichols, gelehu, Biztel Cuban Okie Tech, iatech3800, ILE, vicbob, Skunky, MooreTel), 540 guests, and 42 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics93,733
Posts635,923
Members49,292
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
cquillmann, genart1, OukoTech, p2ii, roundaboutrc, Shane Bohannan, techhelp, WTWC40
Newest Members
swoodsNI, B. Endsley, Abner Dawes, Gringo, Jeffrey Cohen
49292 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Top Posters (30 Days)
dexman 21
hbiss 10
Bob-o 10
Bluewater Sailing
https://www.patreon.com/bePatron?u=5256033
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Servpro Ventura 24-Hour Emergency Service
Free Estimates call us now 24Hours
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2020
Trusted Partners