EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Phone.com 300x250
300x250 Your Business Phone Service in the Cloud
Global Test Supply
defencebyte.com
Antiransomware
vpnproxymaster
Linked Banner to your Product or Website
Turn your commission checks on autopilot with 50% RECURRING COMMISSIONS!
Flexibits
Meticore Weight Loss Voted #1.
Get leads. Get sales. Get growing with Getresponse
Get leads. Get sales. Get growing. [2]
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
#66781 10/21/11 09:46 AM
Joined: Jul 2009
Posts: 204
reaser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2009
Posts: 204
Well here I am again. Can't seem to stay away long. Axxess system 9.1

Last night our Frond desk phone started acting strange.

When a call comes in (8560 phone) Call 1 lights up staff answers call.

Next call comes in and only displays on panel then disappears. If you end original call, Call 1 lamp lights up and phone rings.

Previously, Call 1 lights up, answer call. Next call comes in and Call 2 lights up and rings.

What could have happened that this is now occuring? Is there something in programming I can do to fix this? Or is this something at the carrier with rollower lines?

Advertising Sponsor Spot 2
#66782 10/24/11 06:55 AM
Joined: Jun 2010
Posts: 797
Moderator-Inter-Tel
*****
Offline
Moderator-Inter-Tel
*****
Joined: Jun 2010
Posts: 797
Are calls reaching the front desk phone via hunt group or straight to her extension?

Intercom dial the extension from another phone. Have them answer the call and then intercom them from another phone to see how it reacts.

Also do a feature code 396 and press the call keys to make sure they are still call keys. If they inadvertently put themselves into an alternate keymap that only has 1 Call Key, this could happen as well.

#66783 11/01/11 01:12 PM
Joined: Jul 2009
Posts: 204
reaser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2009
Posts: 204
I've checked this and key mapping is the same, I've confirmed with feature code 396 the buttons are set to call 1, call 2 and so on, and other preconfigured keys are correct as well.

We did just port from one vendor to another, this is intermittent so I don't think it is a rollover issue. But at this point I can't tell. It happened for a day then the next day it was back to normal. Now a week later it's back to doing it again.

The calls are reaching via hunt group.
Intercom seems to work normal. If intercom call is in place and i then IC the extension it flashes the IC button as it always did and on my end it rings and then goes to waiting. This is how it has always worked for IC.

#66784 11/01/11 06:37 PM
Joined: Sep 2005
Posts: 840
Member
Offline
Member
Joined: Sep 2005
Posts: 840
That is normal hunt group operation. Whatever number being called is arriving at a hunt group at that station.

The outside lines are not to blame, what you need to do is figure out where the call is routing. So the next question is: what kind of phone service do you have, analog lines, or T1?

#66785 11/02/11 12:23 PM
Joined: Jul 2009
Posts: 204
reaser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2009
Posts: 204
They are T1

#66786 11/02/11 03:33 PM
Joined: Sep 2005
Posts: 840
Member
Offline
Member
Joined: Sep 2005
Posts: 840
OK. Go to System\Trunk-Related Info\Call Routing Tables\Table 1. Look for the number being called or the last few digits of that number under the 'Pattern' field.

Double-click on the Ring-In Destination of that number. Reply with the name and type of destination.

#66787 11/03/11 07:17 AM
Joined: Jul 2009
Posts: 204
reaser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2009
Posts: 204
It is a hunt group number 2400

#66788 11/03/11 08:11 AM
Joined: Sep 2005
Posts: 840
Member
Offline
Member
Joined: Sep 2005
Posts: 840
OK, then the system is acting normal. It's possible you could change it by routing that number directly to the desired extension but that would likely break other routing that is desired such as noanswer forwarding to auto attendants and so forth.

#66789 11/03/11 08:48 AM
Joined: Jul 2009
Posts: 204
reaser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2009
Posts: 204
Okay I found the problem but not sure I understand why, maybe someone can elaborate.

I double click the hunt group and go to members. Ext 1100 and 1131 are listed. So those 2 phones are ringing.

However, someone unplugged Ext 1131 which is changing the way the calls ring and 1100 has the issue described above.

If I plug 1131 in everything works as it does.

Now 1131 should not be unplugged, i'm wondering what is happening that it changes the way 1100 rings? Just trying to understand the entire process to possibly help with troubeleshooting later on down the road.

#66790 11/03/11 08:52 AM
Joined: Sep 2005
Posts: 840
Member
Offline
Member
Joined: Sep 2005
Posts: 840
Are they listed like this:

1100
1131

or are they listed as one list device?

Page 1 of 2 1 2

Moderated by  Stix1 

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics94,431
Posts639,813
Members49,470
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
daleturb, GaryWJC, Mark F
Newest Members
AndreLS, JimLafleur, EssKayKay, xmestedex, PhoneGuy007
49,469 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
Top Posters (30 Days)
dexman 14
www.aweber.com
landing page builder
NordVPN
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
14 members (pvj, Curlycord, justbill, Professor Shadow, RUSS K., BrianS, teldata1, JBean3329, BobRobert, Skunky, BezLovesITAD, telecom guy10, Meyery2k, ffej010), 106 guests, and 75 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners
landing page builder Antiransomware 300x250 Your Business Phone Service in the Cloud