Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
ACS R3 always pick up a particular line
#85989 08/16/07 09:53 AM
Joined: May 2004
Posts: 11
mhunter Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2004
Posts: 11
I have an ACS R3.0 and I want to specify that a system phone at ext 13 always picks up line 1 even if line 1 in use by another extension. I tried to program the automatic line assignment to only include line 1 (and not include the intercom). But when line 1 is in use, picking up ext 13 goes straight to intercom.
I don't think this is possible, but if it is, you guys would know how to do it.. Thanks.

Bluewater Sailing
https://www.patreon.com/bePatron?u=5256033
Re: ACS R3 always pick up a particular line
#85990 08/16/07 10:18 AM
Joined: Jan 2004
Posts: 6,646
Moderator-Nisuko-Tie, General
*****
Offline
Moderator-Nisuko-Tie, General
*****
Joined: Jan 2004
Posts: 6,646
how can it pick up line one if one is in use and if it could why would you want it to ?


Skip
------------------------------------

Serving SW and West central Fl since 1984
Re: ACS R3 always pick up a particular line
#85991 08/16/07 11:56 AM
Joined: Dec 2004
Posts: 1,106
Member
*
Offline
Member
*
Joined: Dec 2004
Posts: 1,106
unassign auto privacy for X13?


Trump 2020
Proud 1 star member.
Re: ACS R3 always pick up a particular line
#85992 08/16/07 12:36 PM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
Admin
*****
Offline
Admin
*****
Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
Taking Privacy off is a very bad idea, you would have to take it off all the sets you wanted to be able to do this not just 13 all that does is let others pop in on his calls.


Russ runs a local service and private tech center.

[Linked Image from sundance-communications.com]
Telrad Digital Programmer networked and standard kits available.
Commercial and Residential All Types Phone Service
Re: ACS R3 always pick up a particular line
#85993 08/16/07 12:56 PM
Joined: May 2004
Posts: 11
mhunter Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2004
Posts: 11
"how can it pick up line one if one is in use" was the question to you, the experts. ;-)

Long story... Line 1 always goes immediately to VM cover. If someone is available they can answer the call by picking up the handset and pressing line 1. However, we also have a cordless headset attached to X13 (along with a system phone). All the headset can do is go on/off hook. So if you try to answer the call with the headset it goes straight to intercom. Hence the request to have X13 ALWAYS pick up line 1 regardless of it's usage status.

I guess the last resort is to plug the headset directly into CO1, but then I loose the line status info on the system phones.

Re: ACS R3 always pick up a particular line
#85994 08/16/07 01:09 PM
Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
Admin
*****
Offline
Admin
*****
Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
Set Auto Line Selection on 13 to line one. If your cordless is attached to your set it will go right to L1 when you go off hook with it.


Russ runs a local service and private tech center.

[Linked Image from sundance-communications.com]
Telrad Digital Programmer networked and standard kits available.
Commercial and Residential All Types Phone Service
Re: ACS R3 always pick up a particular line
#85995 08/16/07 02:05 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 12,254
Member
***
Online Content
Member
***
Joined: Feb 2005
Posts: 12,254
"how can it pick up line one if one is in use" was the question to you, the experts. ;-)

Ok I'll give it to you. My expert opinion is you can't. If line one is in use you HAVE to press the button then go off hook. That's the way key systems work, it's done that way to keep other extensions from barging in on calls when they pick up the handset to make a call.

Further protection is by enabling auto extension privacy. Then even if an extension presses the button they won't be able to pick up the line.

The fact that a headset is used with the system phone is irrelevant. The headset is a slave to that phone and it works the same way- you have to press the line button to pick up a line in use whether you are using the headset or the handset.

I think this all comes down to proper training which should have been provided by your dealer. You did buy the system from a dealer didn't you?

-Hal


CALIFORNIA PROPOSITION 65 WARNING: Some comments made by me are known to the State of California to cause irreversible brain damage and serious mental disorders leading to confinement.
Re: ACS R3 always pick up a particular line
#85996 08/16/07 05:46 PM
Joined: Dec 2004
Posts: 1,106
Member
*
Offline
Member
*
Joined: Dec 2004
Posts: 1,106
Sorry, I read the question wrong. :scratch:


Trump 2020
Proud 1 star member.
Re: ACS R3 always pick up a particular line
#85997 08/16/07 05:51 PM
Joined: Jul 2001
Posts: 3,275
Moderator-Avaya-Lucent, Antique Tele
*****
Offline
Moderator-Avaya-Lucent, Antique Tele
*****
Joined: Jul 2001
Posts: 3,275
Cordless Headset - You're not AT the phone when you are trying to barge into line 1, so it's not possible to press the line 1 button.

Does this cordless headset include a dial pad, or is it one of those bluetooth models with a handset lifter?

If you have a dial pad, AND you remove privacy from the voice mail ports (and I guess you already have, since you can barge in from the keyset), dial 6801 when you get the Intercom Dial Tone.

Re: ACS R3 always pick up a particular line
#85998 08/17/07 02:57 PM
Joined: May 2004
Posts: 11
mhunter Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2004
Posts: 11
Thanks for the reply guys, I'm gathering that the answer is no.

The headset is like a bluetooth (only has 300' range) and has NO dial pad. Only on/off. When we got the system several years ago, I don't think bluetooth was invented yet ;-)

Looks like I'll just have to jumper it directly to CO1.


Link Copied to Clipboard
Forum Search
Most Recent 5 Post
TDA50 and the law
by dtel - 09/24/20 06:45 PM
DTMF digits echoing
by Keyset6 - 09/24/20 03:25 PM
Yealink W53P SIP DECT on Allworx
by aweaver - 09/24/20 02:07 AM
Who's Online Now
41 members (dexman, hitechcomm, cswroe, metelcom, JBean3329, justbill, hbiss, BobRobert, Canteleco, nfcphoneman, usedphones, tmr-afmk, STS E, jab1780, ABLE1, nonameyet, adteldon, LenShustek, dtel, Keyset6, Adam19871, jknichols, sjs1, Bob3470, EV607797, Daniel, jsaad, Derrick, Professor Shadow, conxtel, barnito, Meyery2k, gelehu, KRRath, Silversam, Ruben, pvj, Big Alan, Corrupted DNA, Yoda, Carl Navarro), 567 guests, and 57 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics93,966
Posts637,299
Members49,354
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
Laura Figueroa, mark dagg
Newest Members
Adam19871, tmr-afmk, Big Alan, simsh, bencahill
49354 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Top Posters (30 Days)
dexman 35
hbiss 13
teleco 10
ABLE1 8
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Servpro Ventura 24-Hour Emergency Service
Free Estimates call us now 24Hours
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2020
Trusted Partners