Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 3 1 2 3
#220605 09/12/11 09:08 PM
Joined: Aug 2005
Posts: 391
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2005
Posts: 391
How do I ring a hunt group in dolphin VM and a Triad PBX. In the pbx I can create hunt group 1,2,3 etc but how do I ring that from vm. For example in menu 110 I want to ring 3 phones it looks like I only have an option to ring a single ext


The Advance Noobie!
Atcom VoIP Phones
VoIP Demo

Best VoIP Phones Canada


Visit Atcom to get started with your new business VoIP phone system ASAP
Turn up is quick, painless, and can often be done same day.
Let us show you how to do VoIP right, resulting in crystal clear call quality and easy-to-use features that make everyone happy!
Proudly serving Canada from coast to coast.

#220606 09/13/11 05:37 AM
Joined: Dec 2005
Posts: 649
Likes: 1
Member
Offline
Member
Joined: Dec 2005
Posts: 649
Likes: 1
In telephone programming (flash 30) create a hunt group ( 451 for example ) with the members you want to ring. Set the group to "pilot ring all". Set the overflow destination if needed. Create mailbox 451 ( or whatever hunt group you chose earlier ). Assign a digit in the auto attendant to point to extension 451.


"I thought I was wrong once, but I was mistaken"
#220607 09/14/11 10:56 AM
Joined: Aug 2005
Posts: 391
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2005
Posts: 391
ok thanks


The Advance Noobie!
#220608 01/25/12 01:43 PM
Joined: Jan 2012
Posts: 9
Member
Offline
Member
Joined: Jan 2012
Posts: 9
Same situation as the OP.

Went into Flash 30 - hunt group 450
Setup the 4 extensions (106,107,103,112)
Created mailbox 450.
On menu selected an option and made it EXT 450.

Cant seem to get the system to access the hunt group. Dialing 450 gives a long busy. Coming in through the voicemail menu attempts to transfer, but dumps back in original menu.

The top right corner of the LCD shows HUNT 450 on one of the phones assigned (in place of the usual station name).

Seems like it is setup - but for whatever reason some small detail to "enable it" is being overlooked.

Thoughts? Help, pleas!

#220609 01/25/12 02:53 PM
Joined: Feb 2009
Posts: 3,136
Moderator-Vodavi, Vertical, XBlue
*****
Offline
Moderator-Vodavi, Vertical, XBlue
*****
Joined: Feb 2009
Posts: 3,136
Are you sure 450 only has your new 4 stations? Most of us use 450 to point to the existing voice mail stations. You may just be transferring back to the voice mail system via pilot hunting. Try reassigning your 4 stations to a different group such as 451. But dial 451 first before doing it to be sure it is not being used.


- Dave S. -

You can never appease your ideologue opponents.

#220610 01/25/12 05:05 PM
Joined: Jan 2012
Posts: 9
Member
Offline
Member
Joined: Jan 2012
Posts: 9
450 was empty when I started...and seeing that mentioned elsewhere cleared 450, and established 451.

Same exact symptoms with 451. Before I established it FAST busy after I establish it SLOW busy. Extensions now say HUNT 451 in corner.

Seems all of the pieces are there, just not sure what I'm missing.

So now - system is as my post above says - except we are doing 451 instead of 450. Still same symptoms...

Thanks Dave!

#220611 01/26/12 06:00 AM
Joined: Dec 2005
Posts: 649
Likes: 1
Member
Offline
Member
Joined: Dec 2005
Posts: 649
Likes: 1
There's really nothing to making this work other than putting the stations in a group such as 451. What happens when you call 451 from a phone that is not in the group? Is everyone in the group in DND ( doubt it )? If you can call from another phone on intercom level then the auto attendant is your problem. Make sure you have created mailbox 451, set the "mailbox" settings to "forward to ext. 451" and make sure "extension" settings in the mailbox is set to blind transfer to ext. 451. Then you can point a dial action to 451 in the menu. If you are using a flash vm unit then simply create the mailbox and assign a digit in the ccr to go to ext 451.

If you get a busy when calling 451 on intercom level then the problem is in the telephone system programming. Can you intercom the individual stations of the group? If all else fails you could try initializing hunt groups in flash 80, button 10, but ,make sure you check all hunt group members so you reinstall them after initialization.

" Just a thought, but make sure you have the hunt group set to "pilot ring all" in flash 30 settings.


Other than that, the only thing I can think of is that you may have a numbering conflict in the system.


"I thought I was wrong once, but I was mistaken"
#220612 01/26/12 06:26 AM
Joined: Jan 2012
Posts: 9
Member
Offline
Member
Joined: Jan 2012
Posts: 9
adteldon:

Thanks for the feedback. When picking up the line and dialing 451 I get a long busy. (If i dial 450/452...etc that are not defined I get a short busy).

It is set to pilot ring all for 451. (though tried all three settings with no change)

All four extensions are dialable with no problem individually. None are in DND. 3 of the 4 have the h-t-p set to hands free, 1 is set to tone.

I am going to go review all of the hunt groups, and then take your suggestion and intialize them. Will post back the results.

Thank you again!

#220613 01/26/12 07:30 AM
Joined: Jan 2012
Posts: 9
Member
Offline
Member
Joined: Jan 2012
Posts: 9
Ok, checked all my other hunt groups 451-457 and they were empty except 454:

HUNT454 PLT ONE ###, 535,
###, ###, ###, ###, ###, ###

Any idea what 535 could be??? (and how it could be sitting in the second slot with nothing in the first?)

Hesitant to intialize until I know - since I don't think I could put this back. Also dialing 454 does fast busy.

While I'm at it - here is the visual view of 451:

HUNT451 PLT ALL 106, 107
112, 103, ###, ###, ###, ###

Thoughts?

#220614 01/26/12 08:07 AM
Joined: Jul 2001
Posts: 1,985
Moderator-Mitel, NEC, Vodavi
*****
Offline
Moderator-Mitel, NEC, Vodavi
*****
Joined: Jul 2001
Posts: 1,985
Take away the ring all & see if it will ring one station at a time.

Page 1 of 3 1 2 3

Moderated by  EV607797, JWRacedog, MnDave, nfcphoneman 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,964
Posts637,402
Members49,703
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
cquillmann, genart1, OukoTech, p2ii, roundaboutrc, Shane Bohannan, techhelp, WTWC40
Newest Members
Acme Finishing, jim gray III, Merenth, Service Tech 911, Stephen A
49,703 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 11
vvbasti 10
jsaad 6
Who's Online Now
0 members (), 13 guests, and 39 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: One of the best VoIP Phone Canada Suppliers for your business telephone system!| Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5