Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#257821 10/12/07 07:45 AM
Joined: Sep 2005
Posts: 898
Wellco Offline OP
RIP Moderator-General
*****
OP Offline
RIP Moderator-General
*****
Joined: Sep 2005
Posts: 898
We have a Repartee working with a Definity all has worked fine until now..We activated AA using opening box, problem is everyone works fine except outside callers using palm, treo, blackberry..so some reason Active Voice doesn't seem to recognize tones imput from these devices..Anyone else had this problem..and found a solution? I know that cell phones sometimes cause problems..but don't know whats going on here. I'm afraid that these units don't put out good DTMF but can't prove it..any help would be greatly appreciated.


Bob Wells
WellComm, Inc.

"As long as nobody's dead or in jail, it can't be all that bad ! "
Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
#257822 10/12/07 01:30 PM
Joined: Oct 2007
Posts: 5
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2007
Posts: 5
Do you have the Repartee manuals? If so, in the System Management guide there is a section on Touchtone Sensitivity. Maybe those phones are not sending long enough tones for your system to detect. You can try and increase the sensitivity by adjusting the " TTPrompt/Msg/Record" parameter on one of the screens in the EasyMade Switch Setup section. There are 3 numbers, the first one is the number of hundreths of a second the Reparteee listens for a valid touchtone. For example, if your number is 4, then the system ignores touchtones that are shorter than 4 hundreths of a second. You can try lowering this value by 1 and making test calls and continue lowering the value until the system recognizes the touchtones of the phones that are having trouble. If you go too low, the system may pick up touchtone frequencies in normal speech and think it is a number to dial, so be careful and thoroughly test after making changes.

#257823 10/15/07 05:18 AM
Joined: Sep 2005
Posts: 898
Wellco Offline OP
RIP Moderator-General
*****
OP Offline
RIP Moderator-General
*****
Joined: Sep 2005
Posts: 898
Techman....Thanks, thats the direction I was going to head, I asked them to give me a Treo so I could do some testing and see what the story is. I think that these new palms and such put out short tones since they are just PC's really and not a phone...I will let you know what I find.
Thanks for the response...


Bob Wells
WellComm, Inc.

"As long as nobody's dead or in jail, it can't be all that bad ! "
#257824 10/15/07 10:04 AM
Joined: Jun 2003
Posts: 3,273
Likes: 1
Moderator-Toshiba
*****
Offline
Moderator-Toshiba
*****
Joined: Jun 2003
Posts: 3,273
Likes: 1
Might also want to try using the silence command, eg. typing "silence 45" (without the quotes) in the command prompt from the vmail directory. This should adjust the gain on the vm ports in case the volume is too low.

#257825 10/15/07 02:32 PM
Joined: Sep 2005
Posts: 898
Wellco Offline OP
RIP Moderator-General
*****
OP Offline
RIP Moderator-General
*****
Joined: Sep 2005
Posts: 898
Good thought...I will do that also, can't hurt that's for sure.


Bob Wells
WellComm, Inc.

"As long as nobody's dead or in jail, it can't be all that bad ! "

Moderated by  5years&counting 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,820
Posts636,739
Members49,643
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
Airdale, AnnetteLee, AnnettesDayIsUg, bigboy, Blackline, boomj, db Communications, gwh, samcorcione9111, Victor D.
Newest Members
julesm, Helen.D, AlAl, mike hurford, Nigel S
49,642 Registered Users
Top Posters(30 Days)
pvj 12
ramo 11
Toner 9
dans 5
Who's Online Now
1 members (hbiss), 98 guests, and 16 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5