Phone Systems

Sponsored by Atcom
Get a free phone!
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#571843 05/17/14 07:57 PM
Joined: Jul 2003
Posts: 1,219
davetel Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2003
Posts: 1,219
over the last few years i have encountered several sts ksus locking up. display comes up but with no sync message. default sometimes helps but some just wont come back up. my question is does this mean it is a software problem and the rest of the ksu is good. thanks dave

davetel #571855 05/18/14 12:33 AM
Joined: Jan 2008
Posts: 3,819
Retired Moderator
****
Offline
Retired Moderator
****
Joined: Jan 2008
Posts: 3,819
My experience has been that this is caused by one of two things...power supply going bad (-5 volts) or the ram battery is starting to fail.
It is easy to test the battery. Take a meter to it and make sure it has over 3 volts when the power is off. There is no test for the -5 volts. When it goes the unit will start clicking like crazy.

Last edited by Derrick; 05/18/14 12:34 AM.

www.myrandomviews
"Old phone guys never die, they just get locked in some closet with an old phone system and forgotten about"

Retired, taking photographs and hoping to fly one of my many kites.

Moderated by  EV607797, JWRacedog, MnDave, nfcphoneman 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,375
Posts634,588
Members49,525
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics (Views)
Today's Birthdays
apexnetworks, blpogue, Hillyard, Silversam
Newest Members
NiagaraGuy, Luv2uallday, FredSkidoo, tspa, xtrememachines
49,525 Registered Users
Top Posters (30 Days)
Toner 17
dexman 12
R4+Z 6
Who's Online Now
1 members (Curlycord), 7 guests, and 16 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Telephone Systems Canada | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5