Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Nov 2006
Posts: 704
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2006
Posts: 704
I set up a Cics S/W 7.0 and call pilot 100/ 3.0 ,3 analog trunks, call pilot is just using a simple greeting ,no Tree or AA prompts,, when i call the main line from my Samsung Android Cell with Telus , it rings 3 times goes to Mailbox 10 which is setup for reception instead of Main Greeting,, the reception tried her cell ,can't remember what make and service she had ,but it goes to main Greeting,,, so next day i call in from my cell it goes to mailbox 10,, i then tried my voip phone it goes to main greeting. SOOO WHATTUP !! ,, I started thing it has something to with the Bell Call answer , but it only happens with my Cell as far as i can see, no complaints yet.

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Feb 2005
Posts: 1,610
Member
Offline
Member
Joined: Feb 2005
Posts: 1,610
First time I have heard of this one.
It does not make sense, it should not care whom is calling.

How many rings is AA set at?
Do you hear "one moment please" when you call with your telusamroid?


=---()))))))))---=
www.curlycord.com
[Linked Image from telcopc.ca]
Toronto, Canada




Joined: Dec 2003
Posts: 2,086
Moderator-Nortel
Offline
Moderator-Nortel
Joined: Dec 2003
Posts: 2,086
I just had "almost" the same thing.
Customer said that when people call in it does not go to the AA but to another phone (just like your VM).
I called in to test and it works just fine.
I had the customer test it - works just fine.
Next day they called back and it does not go to AA.

So I went to site checked around and this is what I found.
The receptionist phone was set for "FWD ON BUSY" YES
And it was set for this other phone.
Possibly just like yours may be set to FWD ON BUSY to VM.

When I test called - she was not on the phone - works great.
Cust calls and she is on the phone, then it goes to the wrong place.

Something to check for.


If CON is the opposite of PRO
Then what is the opposite of Progress?
Joined: Nov 2006
Posts: 704
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2006
Posts: 704

Curly , AA is set to 3 rings.and no "1 moment please."

NT Layoff,, i'm positive busy forwarding is not on ,, because i was right in the office with reception , and she was not on phone when i tested from my cell..

So far no one has called me to fix the issue,,, like i said strange ,, will update . Thks for tips.

Joined: Feb 2005
Posts: 1,610
Member
Offline
Member
Joined: Feb 2005
Posts: 1,610
And what is forward no answer at? 3 or 4?

If AA and FNA are both at 3 maybe the call is confused as to which one to go to...AA or Mailbox, I somewhat thought AA usually take charge over FNA .

Try FNA at 4 if still an issue.



=---()))))))))---=
www.curlycord.com
[Linked Image from telcopc.ca]
Toronto, Canada




Joined: Nov 2006
Posts: 704
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2006
Posts: 704
Yes , i made sure that sets are 4 rings FNA .and AA is 3 . So far i haven't had any complaints ,, will update. Thks.

Last edited by ATechguy; 06/07/18 05:46 PM.

Moderated by  MooreTel, NTlayoff 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,833
Posts636,789
Members49,649
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
AWhite, jnimmick, MarkTPN
Newest Members
Lazlo, devben, bubblegum, Carl Arnold, Marjan Shaw
49,649 Registered Users
Top Posters(30 Days)
ramo 13
pvj 11
Toner 9
Who's Online Now
2 members (Skunky, dagwoodsystems), 37 guests, and 17 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5