EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Global Test Supply
eCommerce website for sale!
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
#622331 07/29/18 09:03 PM
Joined: Jul 2018
Posts: 3
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2018
Posts: 3
i have had this system left over form my Satellite Business from years ago, i stopped using it because the handsets wasn't getting a dial tone. still powers up an the handsets have power also. any ideal on the issue?? i know its old but I'm handy with electronic and can use a solder iron. any suggestion on where to check and what to check?? thought i might us it if i get it working. Thanks Guys.

Linked Banner to your Product or Website
Joined: Dec 2007
Posts: 6,691
Likes: 3
Retired Admin
*****
Offline
Retired Admin
*****
Joined: Dec 2007
Posts: 6,691
Likes: 3
I haven't seen a 1A3 for YEARS!

You profile isn't filled out so I know your knowledge or skill level regarding trouble shooting your system. I don't want to talk down to you, but I also don't want to talk over your head either!

Do you have access to the manual? Page 8-2 section 800-25 shows the procedures for trouble shooting CO lines on your system.


Dean
Photographs:
https://www.instagram.com/deanwilsoncanby/
https://fstoppers.com/profile/deanwilsoncanby
https://www.facebook.com/Dean-Wilson-Photography-112841337020414

Please don't confuse your "Internet Search" with my licenses, certifications and over 30 years experience.

"Thank you for calling Technical Support. If you feel you have reached this number in error, please hang up and press redial."
Joined: Jul 2018
Posts: 3
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2018
Posts: 3
no manual except standard use manual, was doing some checking just now. no dial tone to handsets but have dial tone on the power failure connection. i tried another extension still no dial tone an any line.

Joined: Dec 2007
Posts: 6,691
Likes: 3
Retired Admin
*****
Offline
Retired Admin
*****
Joined: Dec 2007
Posts: 6,691
Likes: 3
PM Sent

Up near the top of the page the drop down menu My Stuff is blinking, that means you have a Private Message.

Generally the scope of the forum is assistance with programming and troubleshooting that would be found in User Guides and Manuals. Replacing circuit boards and daughter-boards, but soldering components is out of the general scope of the forum.


Dean
Photographs:
https://www.instagram.com/deanwilsoncanby/
https://fstoppers.com/profile/deanwilsoncanby
https://www.facebook.com/Dean-Wilson-Photography-112841337020414

Please don't confuse your "Internet Search" with my licenses, certifications and over 30 years experience.

"Thank you for calling Technical Support. If you feel you have reached this number in error, please hang up and press redial."
Joined: Jul 2018
Posts: 3
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2018
Posts: 3
Understand, not sure on the testing. not sure where to look on the board, i guess I'll just sell it for parts. kinda sucks i have 2 new phones that were never hooked up still packaged that i bought before the system went down.

Joined: Dec 2007
Posts: 6,691
Likes: 3
Retired Admin
*****
Offline
Retired Admin
*****
Joined: Dec 2007
Posts: 6,691
Likes: 3
If you can't get them up and running you can try ebay, craigslist or even...

https://usedphones.com/sell-phone-system-equipment/

Look at how much electronics have changed since 1985-ish when the 1A3 was generally still new.

Windows 1.0 was release...how much money would you spend for that OS running on a 386 machine (that was also a new release in 1985)?

I wouldn't expect getting much money selling one, but if you find someone in desperate need of one then it's all timing.


Dean
Photographs:
https://www.instagram.com/deanwilsoncanby/
https://fstoppers.com/profile/deanwilsoncanby
https://www.facebook.com/Dean-Wilson-Photography-112841337020414

Please don't confuse your "Internet Search" with my licenses, certifications and over 30 years experience.

"Thank you for calling Technical Support. If you feel you have reached this number in error, please hang up and press redial."
Joined: Jan 2005
Posts: 15,302
Likes: 5
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Offline
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Joined: Jan 2005
Posts: 15,302
Likes: 5
Don't forget that this is a two-pair system and it is polarity-sensitive. In addition, the second pair's polarity must be reversed, as in tip-yellow, ring-black.


Ed Vaughn, MBSWWYPBX
Joined: Dec 2007
Posts: 6,691
Likes: 3
Retired Admin
*****
Offline
Retired Admin
*****
Joined: Dec 2007
Posts: 6,691
Likes: 3

From Table 4-1 on page 4-3

[Linked Image]


Dean
Photographs:
https://www.instagram.com/deanwilsoncanby/
https://fstoppers.com/profile/deanwilsoncanby
https://www.facebook.com/Dean-Wilson-Photography-112841337020414

Please don't confuse your "Internet Search" with my licenses, certifications and over 30 years experience.

"Thank you for calling Technical Support. If you feel you have reached this number in error, please hang up and press redial."
Joined: Dec 2007
Posts: 6,691
Likes: 3
Retired Admin
*****
Offline
Retired Admin
*****
Joined: Dec 2007
Posts: 6,691
Likes: 3
Originally Posted by EV607797
Don't forget that this is a two-pair system and it is polarity-sensitive. In addition, the second pair's polarity must be reversed, as in tip-yellow, ring-black.
Ed I think, you might be thinking of the Inter-tel Premier ESP. They did indeed have the second pair reversed and if you didn't you just popped the fuse on the station card and brought all six phones down until you replace the 1A fuse.


Dean
Photographs:
https://www.instagram.com/deanwilsoncanby/
https://fstoppers.com/profile/deanwilsoncanby
https://www.facebook.com/Dean-Wilson-Photography-112841337020414

Please don't confuse your "Internet Search" with my licenses, certifications and over 30 years experience.

"Thank you for calling Technical Support. If you feel you have reached this number in error, please hang up and press redial."
Joined: Oct 2006
Posts: 1,318
Member
Online Content
Member
Joined: Oct 2006
Posts: 1,318
I remember something about that, now that you mention it. When we first started getting mod-key 16's, GTE would send some 1 foot line cords for patching into the mod jack's on the connecting block. One end had a piece of red heat shrink on it to indicate it was wired with the reversal. So you wouldn't use it somewhere else by accident.

Jim

Page 1 of 2 1 2

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics93,320
Posts634,240
Members49,509
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
aaronazatian, bg6214, Jigger, mkpgt, willtech
Newest Members
Topekaks101, Contoso, Nick Smithler, MortifiedPenguin, T Top Manufactur
49,509 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
Top Posters (30 Days)
Toner 7
Ruben 3
dexman 3
Advertising Sponsor Spot 2
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
15 members (Canteleco, Curlycord, justbill, hitechcomm, mongo5150, newtecky, KRRath, Touch Tone Tommy, GregMax, Toner, BobRobert, Ruben, Yoda, cswroe, Neil Hes), 344 guests, and 148 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners
landing page builder Antiransomware 300x250 Your Business Phone Service in the Cloud