Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#624517 10/19/18 04:02 AM
Joined: Mar 2013
Posts: 23
nabulsi Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2013
Posts: 23
hi
i face problem regarding ip calls , i have os 7200 v 4.98 with os card v 2.10 , i install 2 smt ip phone , when i making calls from ip station to ip every thing work good , but when making call from ip phone to digital station or to single , on way speech occurs
i upgrade the system to v 5.01 the same problem , then i use non samsung ip phone , the same issue , can i get any support here


Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
nabulsi #624518 10/19/18 04:05 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 2,965
Likes: 3
Moderator-Samsung
*****
Offline
Moderator-Samsung
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 2,965
Likes: 3
You'll need to enable the mgi channels.on the oas card.
They aren't enabled by default.
Ip phone to ip phone talks direct.
Ip to non ip (eg digital phone, pri line, posts line) required a mgi channel to do the conversion from ip to tdm and vice versa.

nabulsi #624528 10/20/18 09:10 AM
Joined: Mar 2013
Posts: 23
nabulsi Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2013
Posts: 23
thanks for your response
can you guide me how to enable MGI channel on OAS card
i check the manual but there's NO thing like this

nabulsi #624529 10/20/18 12:27 PM
Joined: Mar 2013
Posts: 23
nabulsi Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2013
Posts: 23
sorry but if you mean
service select i choose MG-16CH

nabulsi #624530 10/20/18 12:30 PM
Joined: Jun 2006
Posts: 2,965
Likes: 3
Moderator-Samsung
*****
Offline
Moderator-Samsung
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 2,965
Likes: 3
That's the one.
Are the phones local or remote?
If local are they in the same subnet as the mp20/oas card?
What slot in which cabinet is the oas card installed?

Last edited by nameless; 10/20/18 12:31 PM. Reason: More questions
nabulsi #624534 10/21/18 09:49 AM
Joined: Mar 2013
Posts: 23
nabulsi Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2013
Posts: 23
local phones , in the same subnet mask
first time i install OAS card in slot 1 in main cabinet and left slot 3& 4 blank , when i notice the problem i change the
location to slot 3

nabulsi #624535 10/21/18 09:52 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 2,965
Likes: 3
Moderator-Samsung
*****
Offline
Moderator-Samsung
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 2,965
Likes: 3
When you move a card you need to reprogram it in the new slot, and deprogram it from the old slot.

You'll also need to assign the mgi channels once you've ended them into the required groups.

nabulsi #624538 10/21/18 01:41 PM
Joined: Mar 2013
Posts: 23
nabulsi Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Mar 2013
Posts: 23
i did that buy without any useful , In OAS card led SVC2 turned off , in service manual if SVC2 off ......check setting status of MMC 858 and assign MFR channel ,
Can you help me with this ????


Moderated by  nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,820
Posts636,739
Members49,643
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
Airdale, AnnetteLee, AnnettesDayIsUg, bigboy, Blackline, boomj, db Communications, gwh, samcorcione9111, Victor D.
Newest Members
julesm, Helen.D, AlAl, mike hurford, Nigel S
49,642 Registered Users
Top Posters(30 Days)
pvj 12
ramo 11
Toner 9
dans 5
Who's Online Now
0 members (), 99 guests, and 16 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5