Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Jan 2009
Posts: 822
ffej010 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2009
Posts: 822
I recently had to replace my work laptop to Windows 10. Since doing that, I have installed the NCP Maintenance Console on my new laptop, but either remotely or on-site, I cannot connect to the NCP-1000. I get an error that says E030103 - Invalid Password or Model Type Error.

If I dig out my old Win 7 laptop, it connects just fine, remotely or on-site.

I have my Windows Firewall disabled. I can ping the NCP-1000. I am running PBX Unified V7.8.1.1

When I am logged into the console via my old laptop, and go to Help | About, it tells me that the GUI and API versions are 6.0.1.3.

Any thoughts as to why Win 10 is failing me?

Jeff


Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Aug 2019
Posts: 1
Member
Offline
Member
Joined: Aug 2019
Posts: 1
Hi Jeff,

I had the same issue with a Windows 10 laptop. You need Visual Basic C++ 2005 x86 version. https://www.microsoft.com/en-ca/download/details.aspx?id=3387 Even if you have a 64 bit pc you still need the x86 version for the NCP-1000. I installed this and it worked like a charm!

Good luck,


Melissa
Joined: Jan 2009
Posts: 822
ffej010 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2009
Posts: 822
I tried installing the VB C++ 2005 x86 application on both my Windows 10 desktop and laptop and I still cannot connect to the NCP1000.
Is there a specific version of the maintenance console that must be run? Or does it need to be re-installed?

Joined: Aug 2009
Posts: 1,116
Member
Offline
Member
Joined: Aug 2009
Posts: 1,116
you need to reinstall and opt to update help files

Joined: Jan 2009
Posts: 822
ffej010 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2009
Posts: 822
Ok. I'll give that a try and see if that helps.

Joined: Jan 2007
Posts: 2,102
Likes: 1
OBT Offline
Admin
*****
Offline
Admin
*****
Joined: Jan 2007
Posts: 2,102
Likes: 1
Normally the C++ sorts it. What error are you getting


“I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.”
Joined: Jan 2009
Posts: 822
ffej010 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2009
Posts: 822
I get a E030103 error: Invalid Password or Model Type Error.

If I pull out my Windows 7 laptop, connects flawlessly.

Joined: Jan 2007
Posts: 2,102
Likes: 1
OBT Offline
Admin
*****
Offline
Admin
*****
Joined: Jan 2007
Posts: 2,102
Likes: 1
Not normally the error you get from C++ issue

Is the could the firewall be blocking it


“I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work.”
Joined: Jan 2009
Posts: 822
ffej010 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jan 2009
Posts: 822
Even on-site when I am on the local LAN, I get the same error. That would rule out the firewall.


Moderated by  Carl Navarro, OBT 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,833
Posts636,789
Members49,649
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
AWhite, jnimmick, MarkTPN
Newest Members
Lazlo, devben, bubblegum, Carl Arnold, Marjan Shaw
49,649 Registered Users
Top Posters(30 Days)
ramo 13
pvj 11
Toner 9
Who's Online Now
0 members (), 120 guests, and 18 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5