Phone Systems


Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate This Thread
#629980 - 05/22/19 04:32 PM SVMi-20i not detected by system  
Joined: Apr 2015
Posts: 31
wmelliott Offline
Member
wmelliott  Offline
Member

Joined: Apr 2015
Posts: 31
Kentucky, USA
Anyone ever run into an issue with a 20i not being detected? Just installed one in an older 7400 to replace a 20e that had failed. The new card powers up, but is not detected by the system. Cabinet information shows no card in that slot. I have tried multiple slots with same results. I went through the pre-install process and have even cleared the memory and started fresh with a clean software install. No luck.

I tried the SVMi card in a spare system at the office and it works fine.

Google Telephone Equipment Search
#629981 - 05/22/19 04:41 PM Re: SVMi-20i not detected by system [Re: wmelliott]  
Joined: Apr 2015
Posts: 31
wmelliott Offline
Member
wmelliott  Offline
Member

Joined: Apr 2015
Posts: 31
Kentucky, USA
Some additional info on this: the old system was running software version 4.53c, so it obviously had not been updated in a very long time. I did update to the latest software version before installing the new SVMi-20i.

#629984 - 05/22/19 07:11 PM Re: SVMi-20i not detected by system [Re: wmelliott]  
Joined: Dec 2010
Posts: 542
Biztel Cuban Okie Tech Offline
Member
Biztel Cuban Okie Tech  Offline
Member

Joined: Dec 2010
Posts: 542
McAlester, OK
Did you update the LP40 card as well? That's the card that actually makes everything talk to each other on the 7400.

#630427 - 06/12/19 02:51 PM Re: SVMi-20i not detected by system [Re: Biztel Cuban Okie Tech]  
Joined: Apr 2015
Posts: 31
wmelliott Offline
Member
wmelliott  Offline
Member

Joined: Apr 2015
Posts: 31
Kentucky, USA
I forgot to update this earlier and wanted to follow up while I'm thinking about it.

Originally Posted by Biztel Cuban Okie Tech
Did you update the LP40 card as well? That's the card that actually makes everything talk to each other on the 7400.


This was exactly the issue. Thankfully, I found some documentation before I left the customer site that day that mentioned the need to upgrade the LP40 when upgrading to 4.60, I think, which was the first software version to support the 20i. Updated the LP40 and all is well.


Moderated by  Genesiscomm, nameless, pvj 

Refurbished Phones & Equipment Search
Shout Box
Most Recent 5 Post
IVP8 Rev.2 - Changing Bit from 7 to 8
by DD782. 08/25/19 08:01 PM
Centurylink and Wifi Modems
by Southernphoneman. 08/25/19 04:46 PM
Integrating TVA to KXTD
by barster. 08/24/19 10:41 PM
Allworx Paging across VPN
by aweaver. 08/24/19 07:01 PM
Feature *1 reboots cics everytime
by mikemasson123. 08/24/19 06:28 PM
Who's Online Now
38 registered members (phonemeister, nabulsi, newtecky, Curlycord, justbill, pvj, Professor Shadow, ffej010, dexman, pdxjim911, Yoda, jsaad, scanjet, morephones, metelcom, Jared R, RATHER BE FISHING, hitechcomm, Southernphoneman, Please Just Work, jeffmoss26, C5Z, hbiss, Coral Tech, nortelvoip, Mercenary Roadie, mbhydro, Bob3470, EV607797, Tip&Ring, DD782, ugly1, Touch Tone Tommy, brokeda, Silversam, BobRobert, OBT, Memphisribs), 889 guests, and 694 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Tech Support Line 1.800.766.3425
Over the Phone Tech Support for your Phones and Business Phone Systems
Popular Topics(Views)
Newest Members
Slade_M, TechATI, mvickerson, Danny2019, Sami Al-Naser
49108 Registered Users
Forum Statistics
Forums62
Topics92,754
Posts631,233
Members49,109
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
canyouhearmenow, EricWynne, Permabruise
Top Posters(30 Days)
dexman 58
C5Z 46
DD782 18
Daniel 16
hbiss 16
RESPONSIVE WEBSITE DEVELOPMENT
Free Phone Repair Diagnostic
EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Servpro Ventura 24-Hour Emergency Service
Free Estimates call us now 24Hours
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2019
Trusted Partners
Sitemap