Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#634052 12/10/19 03:41 PM
Joined: Apr 2007
Posts: 599
Likes: 1
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2007
Posts: 599
Likes: 1
Can I load SL2100 software to a third party SD card? Thanks.

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Mar 2014
Posts: 365
Member
Offline
Member
Joined: Mar 2014
Posts: 365
What is your application?
The system software can be loaded on to any memory chip, however it cannot be used to plug into a system and boot from it. Unlike the SL1100 system.

Joined: Apr 2007
Posts: 599
Likes: 1
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2007
Posts: 599
Likes: 1
We are moving from Samsung to NEC. On the Samsung 7100 for instance if I had a failed SD card, I would have spare 2GB SD cards in stock. I could copy the default dbase onto the card, plug in, then upload the customer saved dbase onto the system.


Joined: Apr 2005
Posts: 2,481
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Apr 2005
Posts: 2,481
Likes: 1
We have installed SL1000's, SL2100's, SV8100's and SV9100s, never had one crash to the point of replacing the motherboard (SL1100) or the CPU blades on the others and have to upload the saved data base. In short they all have been very reliable.
OK I'll knock on wood for lock.


We get old too soon, smart too late
Joined: Mar 2014
Posts: 365
Member
Offline
Member
Joined: Mar 2014
Posts: 365
On the SL2100, we use PCPRo to get a dbase back up and use that to upload. No SD card is required.

dans #634074 12/11/19 04:57 PM
Joined: Oct 2008
Posts: 298
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2008
Posts: 298
Originally Posted by dans
We have installed SL1000's, SL2100's, SV8100's and SV9100s, never had one crash to the point of replacing the motherboard (SL1100) or the CPU blades on the others and have to upload the saved data base. In short they all have been very reliable.
OK I'll knock on wood for lock.


NEC actually had a bad batch of SD cards for the SV9100 in early 2018. I had one location fail twice in a six week period. Something gets corrupted on the SD card and it will cause the CPU to fail. Had to replace the CPU and SD both times. Phones will have the date and time on them but will not process calls and then if you reboot it, it will not restart. Can't boot to a USB to force an upgrade, nothing. NTAC knew about and would ship out replacements right away.

Last edited by conxtel; 12/11/19 04:58 PM.

Moderated by  ttech 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,827
Posts636,761
Members49,644
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
Al Dukes, entire
Newest Members
PhoneGuy827, julesm, Helen.D, AlAl, mike hurford
49,643 Registered Users
Top Posters(30 Days)
ramo 12
pvj 11
Toner 9
Who's Online Now
3 members (iatech3800, Curlycord, Toner), 29 guests, and 16 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5