Phone Systems


Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Adding second APM4 to DX80 #634124 12/15/19 07:58 PM
Joined: Jun 2004
Posts: 4,527
5years&counting Offline OP
Moderator-Comdial, ESI, Voicemail, Cisco
OP Offline
Moderator-Comdial, ESI, Voicemail, Cisco
Joined: Jun 2004
Posts: 4,527
Is there anything I would need to consider, if adding a second APM4 to a DX80? I guess I can add it to either J2 or J3. Is the ribbon cable different? If I remember correctly, a cold start is required when adding/removing cards. I'm just wondering if there's anything else to consider. I can't remember if there is a jumper to move if using an APM4 instead of a DPM8.

Thanks!

Justin

Comdial Telephones & Systems
Re: Adding second APM4 to DX80 [Re: 5years&counting] #634155 12/17/19 01:26 AM
Joined: Aug 2004
Posts: 8,872
RATHER BE FISHING Online Content
Admin
*****
Online Content
Admin
*****
Joined: Aug 2004
Posts: 8,872
Don't remember any jumper changes. Definitely go J2 before J3 as the CPU assigned numbers
Logically in order although you could do a DN renumber


[Linked Image]
Re: Adding second APM4 to DX80 [Re: 5years&counting] #634257 12/20/19 06:14 PM
Joined: Mar 2018
Posts: 245
Daniel Offline
Member
Offline
Member
Joined: Mar 2018
Posts: 245
I believe that the APM4 is the analog station module. If it is I have only seen one instance where there was more than 1. It had a special cable to attach to the digital station ports.


The Cloud is just someone else's computer!
Re: Adding second APM4 to DX80 [Re: Daniel] #634260 12/20/19 08:29 PM
Joined: Jun 2004
Posts: 4,527
5years&counting Offline OP
Moderator-Comdial, ESI, Voicemail, Cisco
OP Offline
Moderator-Comdial, ESI, Voicemail, Cisco
Joined: Jun 2004
Posts: 4,527
Daniel,

I've never seen the special cable. Did it come with spare APM4 cards, or did it have to be purchased separately? Any idea whether it's just absent of outer wires, or manipulated in some other way?

Thanks!

Justin

Re: Adding second APM4 to DX80 [Re: 5years&counting] #634334 12/27/19 03:53 PM
Joined: Mar 2018
Posts: 245
Daniel Offline
Member
Offline
Member
Joined: Mar 2018
Posts: 245
I only saw one and it was already installed. So I am not sure if it was just missing pins, or what.


The Cloud is just someone else's computer!

ShoutChat Box
Comment Guidelines: Do post respectful and insightful comments. Don't flame, hate, spam.
Most Recent 5 Post
Strata DK40i All page internal external
by Biztel Cuban Okie Tech - 01/16/20 08:24 PM
7100 - how to assign extensions to new 4DLM card?
by Hilltop - 01/16/20 10:20 AM
SL1000 Reset Port
by obs_cy - 01/16/20 08:18 AM
nortel page amp squeal
by davetel - 01/16/20 12:24 AM
Who's Online Now
23 registered members (OBT, EV607797, 1864, dexman, pdxjim911, RATHER BE FISHING, Mercenary Roadie, justbill, jeffmoss26, Bob3470, R4+Z, BobRobert, KRRath, hitechcomm, metelcom, davetel, ChrisRR, Professor Shadow, Yoda, newtecky, Ruben, Skunky, Memphisribs), 306 guests, and 137 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Popular Topics(Views)
Forum Statistics
Forums65
Topics93,210
Posts633,725
Members49,212
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
dfaulk3, jjmaly, KX-T308, kx-tvm, rfgary, tapy17
NEC DX-40 PKG $299 $50 off with purchase of a NEC PKG when you use PayPal at checkout! Code $50off$PayPal
NEC DX-40 PKG $249
EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Top Posters(30 Days)
dexman 26
Ruben 22
pvj 16
RESPONSIVE WEBSITE DEVELOPMENT
Bluewater Sailing
Become a Patron! https://www.patreon.com/bePatron?u=5256033
Buy one Get one FREE when you use PayPal at checkout! Code T28P
Yealink $39.95 Buy one Get one FREE when you use PayPal on checkout! Code T28P
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Servpro Ventura 24-Hour Emergency Service
Free Estimates call us now 24Hours
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2020
Trusted Partners