Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Apr 2018
Posts: 150
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2018
Posts: 150
What I would like to do is to access my intercom line from a outside line. For example, to call in on my voip number and be connected to my 1a2 key intercom line to control relays. Any type of device that will do this? I could program my Nortel BCM 50 to answer on a dedicated line and ext and have that ext forward to another line where I do have my intercom connected but I would like to see if I could do with out the Nortel if possible.

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Jul 2001
Posts: 3,318
Likes: 7
Moderator-Avaya-Lucent, Antique Tele
*****
Offline
Moderator-Avaya-Lucent, Antique Tele
*****
Joined: Jul 2001
Posts: 3,318
Likes: 7

1 member likes this: dagwoodsystems
Joined: Jul 2006
Posts: 2,658
Likes: 9
Admin
***
Offline
Admin
***
Joined: Jul 2006
Posts: 2,658
Likes: 9
If you consider the Viking product, you might want to consider the Grandstream UCM6202. It will give you 2 inlets, 2 outlets, amplification if you need it, and DISA with security and use either VoIP or POTS lines. However, if your BCM has the capacity, the UCM might be a bit more than the RAD-AMP.

I have one set up for an Apartment Entry system. In that case, I use the FXO's for an analog trunk and access to the AES, and the station ports for the entry phone.

Carl

Joined: May 2007
Posts: 5,043
Likes: 2
Moderator-1A2, Cabling
*****
Offline
Moderator-1A2, Cabling
*****
Joined: May 2007
Posts: 5,043
Likes: 2
I seem to remember people doing something similar with weekend homes/hunting & fishing cabins to turn on the heat when they were on their way up.

I'm going to have to think how they did it....

We're talking a REAL long time ago.


Sam


"Where are we going and why are we in this hand basket?"
Joined: Jan 2005
Posts: 15,346
Likes: 10
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Offline
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Joined: Jan 2005
Posts: 15,346
Likes: 10
I second the Viking RAD-1A for DISA-like access with security to access a 1A2 intercom unit. That unit is basically a tree of relays that respond to one- or two-digit dial codes. Coupled with external slave or latching relays, a myriad of devices can be controlled. Yes, this has been done many times in the past.


Ed Vaughn, MBSWWYPBX
1 member likes this: dagwoodsystems
Joined: Apr 2018
Posts: 150
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2018
Posts: 150
Thanks everyone, going to have to look into Viking RAD.


Moderated by  ChrisRR, EV607797, Silversam 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,739
Posts636,410
Members49,615
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
aaronazatian, bg6214, Jigger, mkpgt, willtech
Newest Members
AMS Technology C, Chrontel, RonZ1971, Michael1948, lllDez
49,615 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 9
jsaad 7
Who's Online Now
1 members (Toner), 75 guests, and 13 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5