Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#106601 09/26/07 07:16 AM
Joined: Aug 2006
Posts: 1,136
Dane Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2006
Posts: 1,136
I know that running an ext for modem on any switch is not preferable but I have often had to do it. However on the 200 ICP I have terrible problems with modems on exts. I have US Robotics V.92 programmed correctly per Mitel and it works great on trunks or PL however on exts it will not negotiate an error corrected connection - usually gets garbage - won't let me talk to the switch and locks up maintenance ports. I also have cable made per one of Mitel specs using only transmit, receive, and ground. Any thoughts?

GA
#106602 09/26/07 07:18 AM
Joined: Aug 2006
Posts: 1,136
Dane Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2006
Posts: 1,136
Also have modem ext in stripped down COS

#106603 09/26/07 07:29 AM
Joined: Oct 2004
Posts: 1,057
Member
****
Offline
Member
****
Joined: Oct 2004
Posts: 1,057
I only ever use complete 9 pin serial cables, with a factory manufactured null-modem adapter.
Rarely have a problem!


www.ResaleSystems.com 24 x 7 Mitel Parts and Free Tech Support
#106604 09/26/07 07:37 AM
Joined: Aug 2006
Posts: 1,136
Dane Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2006
Posts: 1,136
yeah - tried that in this case and it was worse - couldn't talk to the switch at all and all kinds of garbage. When put 3 pin cable on worked great. Maybe next time I will try other configuration they give with stuff strapped on the mitel side.

#106605 09/26/07 02:04 PM
Joined: Apr 2003
Posts: 140
DSU Offline
Member
Offline
Member
Joined: Apr 2003
Posts: 140
Are you just trying to access the ICP remotely? Can you put it on the LAN and Secure Telnet or HTTP by port forwarding through their router?

Rich

#106606 09/27/07 07:01 AM
Joined: May 2005
Posts: 370
Member
Offline
Member
Joined: May 2005
Posts: 370
Some of our techs have found problems with the 200 ICP and modems. They have put a RS232 Mini tester in line with the modem and it has cleared up the lockups. I dont know why but it seems to work.


Alex Kroger
Pinnacle Communications Corp
Mitel/Hitachi
Nationwide Hospitality Provider
#106607 09/27/07 12:45 PM
Joined: Aug 2006
Posts: 1,136
Dane Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2006
Posts: 1,136
ip connection is my preferred, but some of the places I work with do not have public IPs so that is not an option. I have just had a lot of problems with the modem connections to the maintenance port. The port is just pretty sensitive. At times some things work and others don't. I seem to have reasonably decent luck with the thing on a private line. Also I know some people who said they have more luck with the 33.6 Robotics as opposed to the V.92

#106608 09/27/07 04:02 PM
Joined: Dec 2005
Posts: 7,056
RIP Moderator-Mitel, Panasonic
*****
Offline
RIP Moderator-Mitel, Panasonic
*****
Joined: Dec 2005
Posts: 7,056
I have best success by turning off all correction,etc and locking speed at either 19.2 or 9600. AKROGER, sounds like modem is getting too high a voltage from, or sending too high a voltage to, the Mitel. Remember how faxes and modems don't do too well on really hot C.O. lines? Same effect on serial side of the modem. Some of the modem power supplies are not exactly hi-tech when it comes to voltage regulation! John C. (Not Garand)


When I was young, I was Liberal. As I aged and wised up, I became Conservative. Now that I'm old, I have settled on Curmudgeon.
#106609 09/27/07 04:55 PM
Joined: May 2005
Posts: 1,004
Member
Offline
Member
Joined: May 2005
Posts: 1,004
I fought this on my last 2 ICP installs. Modem won't work on an extension, drops calls, won't connect, etc. especially over fiber. I could dial through my laptop modem connected to an extension onsite to the modem extension connected to the switch, but if I dialed out and got transferred back into the switch it woul not connect and would time out. So I installed a DPDT toggle on the fax line which is copper, and it works every time. Straight through cable, not null modem.

#106610 09/30/07 07:21 AM
Joined: Aug 2006
Posts: 1,136
Dane Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2006
Posts: 1,136
Thanks - some things to try. Will be working on another one tomorrow.


Moderated by  DrPbx 

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Most Recent 5 Post
Clarity Cordless phones
by NECIITech - 03/08/21 09:41 PM
Samsung pro star dcs
by bditech - 03/07/21 01:00 AM
Samsung DCS power failure
by Telesystems - 03/06/21 09:55 PM
Samsung pro star dcs
by bditech - 03/06/21 05:09 PM
Old Equipment Plan
by MarkAtLMFJ - 03/05/21 04:41 PM
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums95
Topics94,291
Posts639,140
Members49,425
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
new2telecom, Ravishaw
Newest Members
Sam Juniper, B Ledford, Jonie4, James Wright, TechnoloJay
49,425 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Top Posters (30 Days)
dexman 34
Ruben 27
pvj 13
Linked Banner to your Product or Website
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
2 members (pvj, hitechcomm), 26 guests, and 24 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Custom Island 58
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners