Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#114204 07/08/11 10:37 AM
Joined: Jul 2010
Posts: 185
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2010
Posts: 185
I have tried 3 different fax machines and tested all of the trunks. They are 50mV off hook and 30mV on hook. I cannot send or receive faxes on any line. Whenever i send i get a line error.

I have brought the Fax Machine to the D-Mark and still same issue. I think the mV that i am getting is within bell spec.

I'm stumped any ideas.

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
#114205 07/08/11 06:03 PM
Joined: Aug 2005
Posts: 2,125
Member
Offline
Member
Joined: Aug 2005
Posts: 2,125
Your trunks should be -48V DC offhook. ???

Do they have dial tone?

#114206 07/09/11 11:56 AM
Joined: Dec 2005
Posts: 7,056
RIP Moderator-Mitel, Panasonic
*****
Offline
RIP Moderator-Mitel, Panasonic
*****
Joined: Dec 2005
Posts: 7,056
tg and deadwalleye. ON-HOOK should be 48VDC on a POTS line, 5-8VDC OFF-HOOK, with 20-30 ma of current.

The Mitel will be around 27-30VDC ON-HOOK, and 5-8 VDC OFF-HOOK with current of 20-30 ma.

Deadfish ( smile ), where and how are you measuring to get a reading of 30-50mv? IF you are checking the ON-HOOK voltage of a GROUND-START Trunk, it can be almost anything, when read with the typical high impedance meter available today. ON-HOOK ground start trunks are basically 2 wires that are not connected to anything. As a result, with no load, the voltage will be 2-10,000 volts (!), depending on what's around AND what the compass orientation and length of the feed cables are between the C.O. and your measuring location.

Also, check the accuracy of your meter. Note that 30-50 mv would indicate that you might have the meter set on AC voltage and that is the extraneous noise on the pair.

And I deleted your double post. Just part of the GREAT service we give around here. :toothy:


When I was young, I was Liberal. As I aged and wised up, I became Conservative. Now that I'm old, I have settled on Curmudgeon.
#114207 07/10/11 02:01 PM
Joined: Nov 2004
Posts: 290
TDS Offline
Member
Offline
Member
Joined: Nov 2004
Posts: 290
Since this also at the d mark the co is most likey voip lines. Are they geting data & voice on the same box maybe. by the way who is the carrier.

#114208 07/11/11 09:12 AM
Joined: Oct 2004
Posts: 1,057
Member
****
Offline
Member
****
Joined: Oct 2004
Posts: 1,057
Try sending a fax internally (3 machines?)!


www.ResaleSystems.com 24 x 7 Mitel Parts and Free Tech Support
#114209 07/11/11 01:33 PM
Joined: Jul 2010
Posts: 185
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2010
Posts: 185
i know its a qwest issue. I was talking to them this morning and they have a soft switch system. They told me to try DSL filters but it doesn't work they basically told me to pound sand they don't guarantee data over the lines.

LH, I don't know why the double post. I did it on my mobile phone. Sorry and thanks for taking it off. I knew I was going to get in trouble smile

#114210 07/12/11 06:06 AM
Joined: Dec 2005
Posts: 7,056
RIP Moderator-Mitel, Panasonic
*****
Offline
RIP Moderator-Mitel, Panasonic
*****
Joined: Dec 2005
Posts: 7,056
Hey, I've done it, too. For me, it's been when the web was slow and I figured the 'mouse-click' didn't work.


When I was young, I was Liberal. As I aged and wised up, I became Conservative. Now that I'm old, I have settled on Curmudgeon.

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,737
Posts636,402
Members49,615
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
effedisk, hellbender, Pat Amaral, Zip
Newest Members
AMS Technology C, Chrontel, RonZ1971, Michael1948, lllDez
49,615 Registered Users
Top Posters(30 Days)
jsaad 7
Toner 6
Who's Online Now
0 members (), 11 guests, and 23 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5