EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Phone.com 300x250
300x250 Your Business Phone Service in the Cloud
Global Test Supply
defencebyte.com
Antiransomware
vpnproxymaster
Linked Banner to your Product or Website
Turn your commission checks on autopilot with 50% RECURRING COMMISSIONS!
Flexibits
Meticore Weight Loss Voted #1.
Get leads. Get sales. Get growing with Getresponse
Get leads. Get sales. Get growing. [2]
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
#149697 10/10/11 01:58 PM
Joined: Nov 2003
Posts: 1,310
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2003
Posts: 1,310
Received a call from a client today that phones were down. I visited the location and discovered the error lights were showing on the DTI card. I "jiggled"* the card and it started doing it's re-boot dance.

Phones came up and all was well.

I "jiggled" the card again, and it went down...all lights out. Jiggled one more time, did it's thing and all was well.

The system is wall-mount, so the card is pointing/pulling downward. I'm wondering if the position of the card has anything to do with it. I don't think this is a power-supply issue, as the expansion module stays powered-up, and jiggling the barrel connector has no effect.

Anyone else have this issue? :confused:

* - highly technical telephone repairman term.


D. Ocean
Miami, FL
Advertising Sponsor Spot 2
Joined: Apr 2007
Posts: 421
Member
Offline
Member
Joined: Apr 2007
Posts: 421
I have never seen this with a BCM50 wall mount. I would power down and reseat the card.

Joined: Dec 2003
Posts: 2,085
Moderator-Nortel
Offline
Moderator-Nortel
Joined: Dec 2003
Posts: 2,085
Had a BCM-400 with a DTI.
Every few days the circuit would go down. She goes and reboots the system and up it comes. Could be 5 min or 5 days later - down again.
I could move the module and it would start up. Move it and it would go down.
I reseated the module, I moved it to a different bay. They even had another DTI that was used in the past but not now, so I changed modules.
Same thing.
Until one day, I was able to get a clue with it.
Replaced the T1 cable to the module. Have not heard back from them since.


If CON is the opposite of PRO
Then what is the opposite of Progress?
Joined: Nov 2003
Posts: 1,310
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2003
Posts: 1,310
I've re-seated the card, but it still comes on/off with the slightest touch.

NTlayoff: When you say "T1 cable", do you mean the Cat5 cable from the smart jack to the DTI card? That cable is fine and not loose.


D. Ocean
Miami, FL
Joined: Dec 2003
Posts: 2,085
Moderator-Nortel
Offline
Moderator-Nortel
Joined: Dec 2003
Posts: 2,085
I thought mine was a loose module, too.
Yes that is the cable I meant. I think my cable just had a problem with it. It felt tight also.
I had nothing else to try, so I replaced the cable.

I don't know if there is any adjustments you can do to tighten the latch ???

Maybe wedge something in there to make the DTI fit tight.
If that "fixes" it, maybe order another expansion unit or new DTI.


If CON is the opposite of PRO
Then what is the opposite of Progress?
Joined: Apr 2011
Posts: 108
Member
Offline
Member
Joined: Apr 2011
Posts: 108
Or you could mount the BCM with the DTI card facing up, but I bet it is a pain, Nortel never did a very good job with those MBM's either thr amphenol got cocked when you out them in, and now this!

Joined: Apr 2011
Posts: 108
Member
Offline
Member
Joined: Apr 2011
Posts: 108
Or you could mount the BCM with the DTI card facing up, but I bet it is a pain, Nortel never did a very good job with those MBM's either thr amphenol got cocked when you out them in, and now this!

Joined: Dec 2003
Posts: 2,085
Moderator-Nortel
Offline
Moderator-Nortel
Joined: Dec 2003
Posts: 2,085
HA !! Someone got impatient with that nasty slow SUBMIT button. :nono: :toothy:


If CON is the opposite of PRO
Then what is the opposite of Progress?
Joined: Apr 2011
Posts: 108
Member
Offline
Member
Joined: Apr 2011
Posts: 108
Guilty as charged!

Joined: Nov 2003
Posts: 1,310
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2003
Posts: 1,310
Quote
Originally posted by NTlayoff:
Maybe wedge something in there to make the DTI fit tight.
If that "fixes" it, maybe order another expansion unit or new DTI.
Yep, my old man used to fix everything with a matchbook cover. Now where to find a matchbook?

[Linked Image from instructables.com]


D. Ocean
Miami, FL
Page 1 of 2 1 2

Moderated by  MooreTel, NTlayoff 

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics94,431
Posts639,813
Members49,470
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
daleturb, GaryWJC, Mark F
Newest Members
AndreLS, JimLafleur, EssKayKay, xmestedex, PhoneGuy007
49,469 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
Top Posters (30 Days)
dexman 14
www.aweber.com
landing page builder
NordVPN
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
15 members (Curlycord, justbill, Professor Shadow, RUSS K., BrianS, teldata1, JBean3329, BobRobert, Skunky, BezLovesITAD, telecom guy10, Meyery2k, ffej010, jsaad, Mercenary Roadie), 111 guests, and 75 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners
landing page builder Antiransomware 300x250 Your Business Phone Service in the Cloud