Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
displays 'not valid'
#156173 07/11/06 12:21 PM
Joined: Jul 2006
Posts: 6
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2006
Posts: 6
I have a customer that is having some trouble with his pref line out. When he picks up the handset to go off hook the display says "Not Valid". Now his phone is pref line out to intercom, if I change it to pref line to "idle" then it will grab an outside line fine. He only gets the "Not Valid" error when his pref line is intercom. I am by no means a Panasonic tech and have limited experience with the system. If there are questions I will do my best to gather the information for you. Thanks for any help.

Panasonic Equipment and Telephones
Re: displays 'not valid'
#156174 07/12/06 02:35 PM
Joined: May 2004
Posts: 324
Member
Offline
Member
Joined: May 2004
Posts: 324
ok the pref line out part of the system simply put is ....what you want the phone to do when you lift the handset.

in most cases this is set to intercom
reason when you lift the handset you would most likly want to ring somone inside the building if it is your customers intent to use the handset as a hotline then your fault may be that the handset is set with a no: programed into it.
to explain lets say your cus has a phone set to ring an outside no when lifted.this no may be 9-045 898611
in the above the system dials 9 first (give me an outside line)
if you have pref line set to line them the no being dialed is really 99-045 898611
if your cus doesnt have a line no: set in pref line out and if the system is set to intercom then the handset when lifted is looking for an ext with the no: 9-045898611 which it cant have thus the display "Not Valid" ...
so in short if you want to get a outside line when you lift the handset you must tell the system which line or group of lines to pull.
things that would help us to help you ...

1. what is the model of the phone system ver also if known or age.
2.what does the customer whant to happen when he lifts the handset.
3. when the customer dials 9 or 0 to get a outside lin(dependnt on where you are (does he get one.

peter doyle (www.novacomms.net)

Re: displays 'not valid'
#156175 07/12/06 06:44 PM
Joined: Jul 2006
Posts: 6
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2006
Posts: 6
Thank you for the quick response. The customer simply wants to have Intercom dial tone when he lifts the handset. They do not want a hot line. Right now the customer can dial a 9 and get an outside line. The phone system is a kxt1232, I do not know the version. I have walked the customer through the programming for pref line out and still have the same "not valid" in the display when programmed for intercom dial tone. When pref line out is programmed for an outside CO line then it works as it should and grabs CO dial tone. The problem only happens when pref line out is programmed for intercom. Thank you for all your assistance.

Re: displays 'not valid'
#156176 07/12/06 06:54 PM
Joined: Oct 2001
Posts: 4,043
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2001
Posts: 4,043
Is this on all sets or just a few?
you say if he dials 9 you get an outside line.
That's telling us your on the intercom.
It sounds like someone may have set the pick-up dialing or "hot line" and it's calling an invalid ext.
If this is the case you can press the speaker button or pick up the handset and immediately dial 740.
Try this and let us know.
Thanks, MrG

Re: displays 'not valid'
#156177 07/13/06 11:05 AM
Joined: Jul 2006
Posts: 6
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2006
Posts: 6
The problem only existed on one phone, but due to this forums outstanding members the customer is now working properly. The customer had apparently dialed 741 at some point and activated the 'hot line' feature. As soon as I instructed him to dial 740 he was back to working properly. Thank you all for your assistance.

Re: displays 'not valid'
#156178 07/13/06 11:57 AM
Joined: Jan 2005
Posts: 15,201
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Online Content
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Joined: Jan 2005
Posts: 15,201
Thank you, Malibu_67 for checking back and letting those who assisted know the outcome. This helps all of us learn a little along the way.


Ed Vaughn, MBSWWYPBX
Re: displays 'not valid'
#156179 07/13/06 12:38 PM
Joined: May 2004
Posts: 324
Member
Offline
Member
Joined: May 2004
Posts: 324
no problem any time

peter (novacomms.net)


Moderated by  Carl Navarro, OBT 

Link Copied to Clipboard
Forum Search
Most Recent 5 Post
Kari's Law and Basic Edition
by ffej010 - 07/04/20 07:10 PM
IP Office 500 vers. 9.0
by Telesystems - 07/03/20 05:27 PM
Merlin Legebd
by hitechcomm - 07/03/20 08:35 AM
SIP phone Interoperability
by Bushmills - 07/02/20 11:48 PM
Who's Online Now
17 members (Curlycord, OBT, nortelvoip, dexman, Mercenary Roadie, EV607797, newtecky, Bob3470, BobRobert, Bob-o, hbiss, Yoda, justbill, RATHER BE FISHING, usedphones, Carl Navarro, davetel), 109 guests, and 52 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics93,796
Posts636,277
Members49,308
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
robert baker, Vangar
Newest Members
Real Estating, ForestHillChurch, Rick95, Byron Stewart, chad1003
49307 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Top Posters (30 Days)
dexman 25
dans 10
Ruben 9
Bluewater Sailing
https://www.patreon.com/bePatron?u=5256033
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Servpro Ventura 24-Hour Emergency Service
Free Estimates call us now 24Hours
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2020
Trusted Partners