Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
TVS100 missing port problem #163046 10/19/08 09:55 AM
Joined: Jun 2005
Posts: 116
doctorphil Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jun 2005
Posts: 116
This is my TD1232/TVS100 installation ailing again..
TVS has 4 ports, & all calls to CO lines are directed to ext 165 ( i.e. these 4 ports).
TD1232 uses jacks 22 & 23 for the TVS.

I got a call from the department that uses
this system, saying
that they could make only one call into the system- second call got RNA.

Please confirm that I am diagnosing this right..

Here's what I did:

I could establish 2 simultaneous calls - third gets RNA.

From a system phone, if you dial 165 or 166 - it
gets the voicemail system.
167 & 168 - "NOT VALID" in display on system phone.

First thing I thought was bad extension port
in the TD1232..

I changed the "Bad" jack ( 23-1 & 23-2 ) back to
a normal port, and plugged in a system phone.
Worked fine.

I checked the settings in 117 & 118 - they
show 22 & 23 as voicemail ports( correctly).

Checked continuity from 22 & 23 jacks on the block
to the modular line cords that plug into the
TVS-100 port cards. This was OK.

Plugged in my laptop, and rebooted the TVS..
All 4 ports are recognized. DPITS online.

I powered down the TVS, swapped the port cards.
powered up. Again, (laptop showed) all 4 ports
were recognized, but this time ** DPITS not established **

I powered down, swapped them back, powered up.
DPITS established, and again only the first
two ports ( 165 & 166 ) work.

I vote for a bad TVS port card ( #2 )..
Am I missing anything?

Thanks to this great group!

DP

Panasonic Equipment and Telephones
Re: TVS100 missing port problem #163047 10/19/08 11:09 AM
Joined: Oct 2001
Posts: 4,068
MrGemini Offline
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2001
Posts: 4,068
Phill, make sure you have 2 pair line cords.
ports 1 & 2 (165 & 166) are from the left jack on the bottom card.
Ports 3 & 4, (167 & 168) are off the left jack of the middle card.
If you suspect a bad card, swap them out.
Make sure the ground bar is tightened down on the cards.
You may want to check the XDP on ports 22 & 23 and see that's off.
---------------
MrG

Re: TVS100 missing port problem #163048 10/19/08 12:41 PM
Joined: Jun 2005
Posts: 116
doctorphil Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jun 2005
Posts: 116
Mr G,

Yup - 2-pair line cords..
The line cords are plugged into the left jacks
on the TVS cards.
XDP is on ( seems to turn on whenever you assign
them in 117 as vm ports.)

This system was working for more than 1 1/2 years
before now...

I don't have a spare port card - will order one
tomorrow...

About the grounding bar...not sure about this..
there's a piece of metal on the front of the
cards with spring metal fingers, but nothing
to contact to as far as I can see...except
maybe the closed door - but that's plastic..

Thanks.

DP

Re: TVS100 missing port problem #163049 10/19/08 12:51 PM
Joined: Jun 2005
Posts: 116
doctorphil Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Jun 2005
Posts: 116
Looked in the installation manual for the TVS100.
We don't have the ground strap - probably never
had it -this is a donation system, and I didn't
know about the strap.

Something else to order tomorrow.


Moderated by  Carl Navarro, OBT 

Search

Most Recent 5 Post
Samsung Digital Handsets End Of Life
by Aristotelis - 02/27/20 04:14 PM
Voicemail for existing extension not working
by ImNotThePhoneGuy - 02/27/20 03:46 PM
Samsung OS7100 cannot register itp-5107s phone
by pakos - 02/27/20 02:00 PM
Remote IP phone getting hit from internet
by Yoda - 02/26/20 09:52 PM
UM8000 Pressing #
by Sarasota67 - 02/26/20 09:34 PM
Who's Online Now
55 registered members (dexman, Mercenary Roadie, newtecky, Yoda, nortelvoip, justbill, hbiss, usedphones, Curlycord, Bob3470, RATHER BE FISHING, jeffmoss26, dwflood, MooreTel, OBT, Coral Tech, metelcom, seafort, Meyery2k, Carl Navarro, whoami, JBean3329, ImNotThePhoneGuy, telecom guy10, Ruben, BobRobert, Johnny Luchador, bcstechs, hitechcomm, CGTech, pvj, pdxjim911, Pinecreekboy, Aristotelis, ctiles, Silversam, Sarasota67, Daniel, srg, SeyerIT, jknichols, nfcphoneman, Not_sirius, Biztel Cuban Okie Tech, Professor Shadow, Touch Tone Tommy, KRRath, GDRoach, vicbob, Gregoriusmax64, pakos, gelehu, bttirc, mike b, Skunky), 1,177 guests, and 83 spiders.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Popular Topics(Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics93,529
Posts634,668
Members49,245
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
brianmurindagomo, eXonyte, heliosj, Majicou, Neil Wheeler, Thomas Gula
Newest Members
dabrownm1, Gerry Lucent, Semicus, kosta543, wetnoodle50
49244 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Top Posters(30 Days)
dexman 29
Ruben 25
pvj 17
Jeroen 17
Daniel 15
RESPONSIVE WEBSITE DEVELOPMENT
Bluewater Sailing
Become a Patron! https://www.patreon.com/bePatron?u=5256033
Buy one Get one FREE when you use PayPal at checkout! Code T28P
Yealink $39.95 Buy one Get one FREE when you use PayPal on checkout! Code T28P
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Servpro Ventura 24-Hour Emergency Service
Free Estimates call us now 24Hours
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2020
Trusted Partners