EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Global Test Supply
eCommerce website for sale!
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Jul 2001
Posts: 3
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2001
Posts: 3
This office uses a 4 and 8 button Telrad System. Recently we had a glitch that required a system reboot. The mute function does not work with the handset off the hook on the 4 button phones. The tech says this function never did work and never will unless we buy a software upgrade. Is this correct?

Linked Banner to your Product or Website
Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
RIP Admin
*****
Offline
RIP Admin
*****
Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
If it was working before you reset then it should work again. Let me know what system and what ver. you are using. If its a 2464 you should be able to push the two volume buttons at the bottom of the phone at the same time to mute and un-mute the call. To be honest with you there is no upgrade for mute ,its a standard feature. Let me know how it goes.
dtmf



[This message has been edited by dtmf (edited 07-09-2001).]


Russ runs a local service and private tech center.

[Linked Image from sundance-communications.com]
Telrad Digital Programmer networked and standard kits available.
Commercial and Residential All Types Phone Service
Joined: Jun 2001
Posts: 10,631
RIP Admin-Founder
*****
Offline
RIP Admin-Founder
*****
Joined: Jun 2001
Posts: 10,631
hwintcher
Whats the cat # on the bottom of the 2 phones. If the 4 button phone is a 73-100-1025 or 1026 (what dtmf said, volume buttons) [Linked Image from sundance-communications.com]

Joined: Jul 2001
Posts: 3
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2001
Posts: 3
Quote
<font face="Verdana, Arial" size="2">Originally posted by test-ok:
hwintcher
Whats the cat # on the bottom of the 2 phones. If the 4 button phone is a 73-100-1025 or 1026 (what dtmf said, volume buttons) [Linked Image from sundance-communications.com]
</font>

Thanks for the prompt response. The cat number of my phone is 79-400-0000/B. A bit of history may be useful. We have two facilities that both have Telrad systems. These same type phones are used on both. According to the tech, the difference is the software program in the facility we are currently in is 4 years older than the version used in the other facility. When we moved, we brought our individual phones with us. The mute function worked perfectly in the other facility and I thought it initially worked here when we moved in but we were only here two weeks when we noticed it didn't. That was following a weekend storm that knocked all the phones out and they had to be reset. Even our 16 button phones with the talk back speaker phone capability will only mute the microphone when using the speaker phone option. When using the handset, the mute lights up but doesn't work. I don't know what software version is in use but again, the techs say that is the culprit.

Joined: Jun 2001
Posts: 10,631
RIP Admin-Founder
*****
Offline
RIP Admin-Founder
*****
Joined: Jun 2001
Posts: 10,631
79-400-0000/B
is a digital phone. It could be the programming. If you can tell me what system you have (818 or a 128) and the version of software I'm sure we can get the problem fixed for ya. To find the ver. turn off the power to the system and pull the MPD card, on that card you'll find a memory cartridge, there's where the version will be. Plug it back in and don't force it. Let us know.

Joined: Jul 2001
Posts: 3
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2001
Posts: 3
Quote
<font face="Verdana, Arial" size="2">Originally posted by test-ok:
79-400-0000/B
is a digital phone. It could be the programming. If you can tell me what system you have (818 or a 128) and the version of software I'm sure we can get the problem fixed for ya. To find the ver. turn off the power to the system and pull the MPD card, on that card you'll find a memory cartridge, there's where the version will be. Plug it back in and don't force it. Let us know.
</font>


Thanks. I asked the tech and the only info he had was it is a Telrad 400 system. I will show him this other info. Out of curiosity, what if any costs are associated with fixing this problem?

Thanks

Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
RIP Admin
*****
Offline
RIP Admin
*****
Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
You have a digital 400 system, and you should be able to program a mute button to any phone you want.Program it as a HM (handset mute)button.
dtmf

[This message has been edited by dtmf (edited 07-13-2001).]


Russ runs a local service and private tech center.

[Linked Image from sundance-communications.com]
Telrad Digital Programmer networked and standard kits available.
Commercial and Residential All Types Phone Service

Moderated by  SSPhone 

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics93,278
Posts634,061
Members49,493
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
Laura Figueroa, mark dagg
Newest Members
Dave McCann, Mitel Hotel, Jonathan Renaud, dentnshell, Adam Suth
49,492 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
Top Posters (30 Days)
dexman 6
MnDave 3
Advertising Sponsor Spot 2
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
13 members (Skunky, BobRobert, MooreTel, Mercenary Roadie, hbiss, Schreiber, tn00247167, Butch Cassidy, dexman, RATHER BE FISHING, metelcom, newtecky, pvj), 110 guests, and 72 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners
landing page builder Antiransomware 300x250 Your Business Phone Service in the Cloud