Phone Systems

Sponsored by Atcom
Get a free phone!
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#195777 12/07/08 02:29 PM
Joined: Dec 2007
Posts: 2,033
MacOSX Offline OP
Moderator-Toshiba
OP Offline
Moderator-Toshiba
Joined: Dec 2007
Posts: 2,033
Well...

I have gotten different answers at every turn.

The question is :
Are you able to use the analog port(s) on a CIX40/CTX28 for MOH input, as you can on a 100/670/etc.?

Our salesman called the Toshiba Help Desk and they said "Yes".
I got on site and could not do it.
Toshiba tech support then said "No".
My boss (one of the owners) looked in the manual, and it said "Yes"

I have not looked in the manual myself, as I had other priorities to tend to. I am going to, but until then... anyone else have a certain answer?

----

I was working on a CIX40 and from what I experimented with myself, it was either working or not with the processor MOH input. I could enable or disable it and that's all.

Thanks all!


- Tony
Ohio Data LLC
Phone systems, data networks, firewalls and servers in Central Ohio.
Some people aren't used to an environment where excellence is expected.
Atcom VoIP Demo
Get a VoIP Demo Today
#195778 12/07/08 06:30 PM
Joined: Mar 2001
Posts: 3,869
Member
****
Offline
Member
****
Joined: Mar 2001
Posts: 3,869
From the CIX 40 Install manual…

Music-on-hold/Background Music Interface
One 600-ohm RCA jack is provided on the processor to interface with Music-on-Hold (MOH) and/or BGM sources. With the CIX40 you can have up to three MOH/BGM source interfaces.

The CIX40 Standard Telephone interfaces can be used to provide up to two MOH/BGM input sources
in addition to the processor MOH/BGM interface.


THE Bracha, old blond specialist in Rube Goldberg solutions.
#195779 12/07/08 09:42 PM
Joined: Dec 2007
Posts: 2,033
MacOSX Offline OP
Moderator-Toshiba
OP Offline
Moderator-Toshiba
Joined: Dec 2007
Posts: 2,033
Thanks OBHHB!

Well, that confirms the manual part... now why the heck would Tech Support tell me "No", right away? Grrrr....

Well, I will troubleshoot this more next week.

Thanks!


- Tony
Ohio Data LLC
Phone systems, data networks, firewalls and servers in Central Ohio.
Some people aren't used to an environment where excellence is expected.
#195780 12/08/08 06:13 AM
Joined: Dec 2006
Posts: 810
Member
Offline
Member
Joined: Dec 2006
Posts: 810
Quote
Originally posted by MacOSX:
Thanks OBHHB!

Well, that confirms the manual part... now why the heck would Tech Support tell me "No", right away? Grrrr....

Well, I will troubleshoot this more next week.

Thanks!
Maybe they said that because they already know what you may be finding out...it doesn't work.
Despite what the manual says.


Pat Austin
Teleco Inc.
Product Manager/Sales Engineer
Adtran ATSP
TCTE/CTP Certified

Teleco Homepage
#195781 12/08/08 08:11 PM
Joined: Dec 2007
Posts: 2,033
MacOSX Offline OP
Moderator-Toshiba
OP Offline
Moderator-Toshiba
Joined: Dec 2007
Posts: 2,033
Ahhh... really...

So, let me get this straight.

1. The manual does say "Yes".
2. It does not work on either 28 or 40.

Why would this slip past beta testing and make the manual?!
Wow.

I may give TS a call the next time I work on it, just to get a full explanation.

Thanks all!


- Tony
Ohio Data LLC
Phone systems, data networks, firewalls and servers in Central Ohio.
Some people aren't used to an environment where excellence is expected.
#195782 12/08/08 08:41 PM
Joined: Mar 2001
Posts: 3,869
Member
****
Offline
Member
****
Joined: Mar 2001
Posts: 3,869
If you really, really need more than one MOH, try www.PageIndustries.net.

They make 3rd party gizmos for Toshiba systems and I know they had a gizmo where you fed dial tones into it and if I remember right you could have 16 different sources for 16 different lines.

On the old Tie 612 systems, you could tie a 600 ohm audio transformer to the lines and use a different MOH source. You might do a search under Tie or Nitsuko for 612 MOH and see what comes up.

There is a way, Trust the Old Blond Hippity Hopping Bunnie.


THE Bracha, old blond specialist in Rube Goldberg solutions.
#195783 12/09/08 03:39 AM
Joined: Dec 2007
Posts: 2,033
MacOSX Offline OP
Moderator-Toshiba
OP Offline
Moderator-Toshiba
Joined: Dec 2007
Posts: 2,033
I appreciate the PI suggestion, and am aware of all the 3rd party gizmos via our connection with Sold On Hold (real quality company, by the way!)...

BUT

The entire point of this was trusting the Toshiba claims/specs, since that is what we sold the system based on (that we could use the analog port - and not buy a line/CO feed of MOH). Especially the help desk saying "Yes'...

If we absolutely 100% can't get it to work through the Toshiba, then we'll used SOH's gizmos (and they do have 'em all!)

Shameless plug : https://sohproductions.com/
smile


- Tony
Ohio Data LLC
Phone systems, data networks, firewalls and servers in Central Ohio.
Some people aren't used to an environment where excellence is expected.

Moderated by  Carlos#1, phonemeister 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,639
Posts635,913
Members49,591
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
There are no members with birthdays on this day.
Newest Members
INFORMACOM, TVCTech, joe angi, TommyKay, 電信小吳
49,590 Registered Users
Top Posters(30 Days)
dexman 8
Toner 7
dans 6
Yoda 6
Who's Online Now
1 members (Yoda), 29 guests, and 12 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Best VoIP Phones | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5