Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
DX-120 PCDBA F17 issues
#37281 08/09/07 05:43 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 194
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2005
Posts: 194
I mentioned once before that I didn't trust PCDBA F17 and I lost three days fighting it...it wasn't my system or programming, rather it was the F17 causing the problems.

To prove to myself what was happening, I programmed two cabinets with the K17 firmware loaded using the phone and downloaded the data to two laptops running PCDBA F17.

I set the bottom row of buttons for 816 ~ 821, set some T1 DID translation tables, and directory swapped port 124 with 148. Both systems worked as expected.

I download the data to PCDBA and the buttons showed 824 ~ 829, all the translations tables were blank, and port 30 was mapped to ext. 124 and port 80 was mapped to ext. 148. When I uploaded it back into the cabinets without changing anything, it messed up what I programmed in by hand.

Found out this afternoon this was a known issue with F17 and was told to use the new L18 firmware and PCDBA L18.

Bluewater Sailing
https://www.patreon.com/bePatron?u=5256033
Re: DX-120 PCDBA F17 issues
#37282 08/09/07 06:32 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 59
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2004
Posts: 59
where can i get L18? its not on the website.

Jeff

Re: DX-120 PCDBA F17 issues
#37283 08/09/07 06:44 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 59
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2004
Posts: 59
nevermind found it on the ftp site

thanks
Jeff

Re: DX-120 PCDBA F17 issues
#37284 08/09/07 09:22 PM
Joined: Feb 2007
Posts: 900
Retired Moderator
*****
Offline
Retired Moderator
*****
Joined: Feb 2007
Posts: 900
You cannot use F17 DBA if you have K17 in the cabinet. Of course you will get corruption.

--Bill.

Re: DX-120 PCDBA F17 issues
#37285 08/10/07 12:24 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 194
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2005
Posts: 194
Not sure what you mean by "of course (you will get corruption" as I take it to mean I should have known to use a compliment PCDBA K17 when you use the K17 firmware in the cabinet.

I was not aware they released a K17 PCDBA if indeed they did.

I've been using K17 firmware and F17 PCDBA for several months with no problems, but then I never had to do translation tables or swapping.

Re: DX-120 PCDBA F17 issues
#37286 08/10/07 02:49 PM
Joined: Oct 2004
Posts: 59
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2004
Posts: 59
the 17 release fixed a few problems but created a lot more.

Re: DX-120 PCDBA F17 issues
#37287 08/10/07 05:11 PM
Joined: Feb 2007
Posts: 900
Retired Moderator
*****
Offline
Retired Moderator
*****
Joined: Feb 2007
Posts: 900
nevtxjustin, I profusely apologize for the tone of my post. Each version of PCDBA is for a particular software release. Sometimes they add features that are not in a prior release. This in turn puts data into the wrong areas in the file which may cause minor or major corruption of the database.

TECOM usually sets up their DBA programs where a newer release of the same series will work with a prior release, IE: J18 would work with F18. Usually something like J18 will not work with any release of version 17, 16, 15, etc.

Once again, I apologize.

--Bill.

Re: DX-120 PCDBA F17 issues
#37288 08/11/07 12:02 PM
Joined: Feb 2005
Posts: 194
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2005
Posts: 194
Good heavens, no need to apologize. Allow me to apologize if my response sounded off to you.

But honestly, I never heard of a PCDBA K17 release. If there was, I entirely missed it.

I'd love to push the new firmware to all my DX-120s out there, BUT...if it ain't broken, don't fix it.

Reminds me of an old cartoon of an old man fiddling with the TV's antenna and his wife yelling, "Don't mess with it, look what happened to AT&T!"

As we say in Texas..."If it moves and it ain't supposed to, use duct tape. If it don't move and its supposed to, use WD-40."

Re: DX-120 PCDBA F17 issues
#37289 08/11/07 03:56 PM
Joined: Feb 2007
Posts: 900
Retired Moderator
*****
Offline
Retired Moderator
*****
Joined: Feb 2007
Posts: 900
I have a copy if you need it.

--Bill.


Link Copied to Clipboard
Forum Search
Most Recent 5 Post
Caller ID and Panasonic PBX/VMS & ATT
by DonaldR - 09/25/20 01:42 PM
Comdial DX-80 Voicemail Routing
by perryldonald - 09/25/20 12:48 PM
Separate day/night schedules on TDE100
by EV607797 - 09/25/20 03:29 AM
TDA50 and the law
by dtel - 09/24/20 06:45 PM
Who's Online Now
25 members (nortelvoip, newtecky, justbill, BobRobert, LenShustek, metelcom, hitechcomm, Mercenary Roadie, ffej010, hbiss, Yoda, RATHER BE FISHING, Keyset6, EV607797, dexman, Bob3470, Professor Shadow, kenc, Ruben, nonameyet, gelehu, Touch Tone Tommy, RonP, DonaldR, pvj), 167 guests, and 51 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics93,971
Posts637,323
Members49,354
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
e2e Communications, Field, MissouriWade, MoWade, The Witchdoctor, zev
Newest Members
Adam19871, tmr-afmk, Big Alan, simsh, bencahill
49354 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Top Posters (30 Days)
dexman 34
hbiss 12
teleco 10
ABLE1 9
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Sold AD
Servpro Ventura 24-Hour Emergency Service
Free Estimates call us now 24Hours
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2020
Trusted Partners