EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Phone.com 300x250
300x250 Your Business Phone Service in the Cloud
Global Test Supply
defencebyte.com
Antiransomware
vpnproxymaster
Linked Banner to your Product or Website
Turn your commission checks on autopilot with 50% RECURRING COMMISSIONS!
Flexibits
Meticore Weight Loss Voted #1.
Get leads. Get sales. Get growing with Getresponse
Get leads. Get sales. Get growing. [2]
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#440543 10/13/11 05:55 PM
Joined: Feb 2011
Posts: 3
CCSE Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2011
Posts: 3
Is there anyone that can give me a easy guide to setting ip remote softphones on a 7100...what ports are needed to be forwarded and what settings/MMC's on it tool thanks...

Global Test Supply 728x90
#440544 10/18/11 03:25 AM
Joined: Oct 2011
Posts: 2
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2011
Posts: 2
Hi CCSE,

What is your system version (Check this in MMC727) as some of the system firmware will require you to have a softphone license. (Check MMC199 and look for softphone)

Are you using the old softphone or the softphone built into officeserv communicator?

Ports that need to be forwarded are UDP 6000, UDP 9000 and UDP 30000 - 30032 forward these to the CPU IP address found in MMC830.

You will also need to set the system up as private with public and specify the public ip address. You need to do this in MMC830 also.

In MMC840 you will find your username and password to log the phone on. (Always best to log the phone on locally first just to make sure you have no trouble registering)

When registering remotely put the public IP address in and username and password if all above is setup correctly then it should work.

#440545 10/19/11 05:49 PM
Joined: Feb 2011
Posts: 3
CCSE Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2011
Posts: 3
thanks mate I got it sorted nothing but reading it for yourself only prob I have now is no voice transmission from softphones !!!

#440546 10/20/11 01:26 AM
Joined: Oct 2011
Posts: 2
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2011
Posts: 2
No worries, does sound like you have one of the newer firmware versions which has the feature called MPS. You can either forward the additional ports 40000 - 40032 to the system or you can disable the feature completely in MMC861(I would disable this personally).

Do you have MGI licenses? also check in MMC615 that you have your MGI groups setup. These should contain all the MGI channels found in MMC724.

Give this a try and let me know.

#440547 10/20/11 06:17 PM
Joined: Feb 2011
Posts: 3
CCSE Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2011
Posts: 3
thanks again I have a fresh of the production line system...I checked what you said but it is all ok...got the feeling it is a firewall issue as I can get transmission on the internal IP address but nothing when using the public/fire wall address as the system IP


Moderated by  Genesiscomm, nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics94,431
Posts639,815
Members49,470
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
Extreme, medhat eme, Telephonyman, TonyW
Newest Members
BezLovesITAD, AndreLS, JimLafleur, EssKayKay, xmestedex
49,470 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
Top Posters (30 Days)
dexman 12
hbiss 4
www.aweber.com
landing page builder
NordVPN
Advertising Sponsor Spot 2
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
16 members (RATHER BE FISHING, justbill, gelehu, Yoda, JBean3329, dexman, metelcom, Curlycord, BobRobert, Skunky, NateBates, EV607797, nortelvoip, Mercenary Roadie, Daniel, jeffmoss26), 198 guests, and 91 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners
landing page builder Antiransomware 300x250 Your Business Phone Service in the Cloud