Business Phone Systems

AtcomCloud Online Store
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Dec 2009
Posts: 90
Member
OP Offline
Member
Joined: Dec 2009
Posts: 90
I have been battling this issue for a long time and still find my solution unsatisfactory.

The System holds the trunk port open for 13-15 seconds after the caller has hung up. If the caller has reached a voice mailbox and decides to not leave a message, the user gets a blank message with 0 content. Not even a click. The user hears "to play the message please press 1". They then press 1 only to immediately hear "to play the message please press 1" and so on.

Since I cannot get direct tech support from Samsung because we are not a reseller we came up with the solution that the customer will either have to live with this or set up the voice mail to only use the "press 1 to leave a voicemail" option and if there is no selection made, the system hangs up. Most clients don't want this.

I've played around with the TRUNK TIMER settings. I've tried every option in the PORT BLOCK for Trunk disconnect. I've monitored this with Telnet and it really doesn't tell me much, just that it takes a long time for the system to see the line is disconnected.

If anyone else has had this problem as well and has any thoughts they are most welcome to share.

Do not have this issue with any other system we service/install.

(In Ontario, Canada)

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Aug 2006
Posts: 1,757
Likes: 6
Moderator-Iwatsu
*****
Offline
Moderator-Iwatsu
*****
Joined: Aug 2006
Posts: 1,757
Likes: 6
Are you getting a disconnect signal from the CO?

Try turning on Tone Check for you trunks.


Sometimes the thoughts in my head get so bored, they go for a stroll through my mouth. This is rarely a good thing.
Joined: Dec 2009
Posts: 90
Member
OP Offline
Member
Joined: Dec 2009
Posts: 90
Definitely getting the trunk disconnect. This happens on all Samsung systems we've sold over the past 3 years.

I will look into this tone check thanks!

Joined: Jan 2011
Posts: 56
Member
Offline
Member
Joined: Jan 2011
Posts: 56
If they are Analog line check with the carrier see what the use for COD timer, set the timer in the Samsung for the same. Samsungs like to see a open on the analog trunks some carries use slicks out in the field to breakout trunks from a T1 they go to 0 but don't open or break the connection.


RMR
Joined: Jan 2010
Posts: 31
Member
Offline
Member
Joined: Jan 2010
Posts: 31
I am also having this issue (on Samsung OS7xxx systems using embedded SVMi) and we have a ticket open with Samsung with no resolution.

We've been able to duplicate the problem: When you call and get a voicemail box greeting followed by the beep tone, if you do not leave a message, the system comes back to the caller and plays the prompt, "to play the message, press 1, to append to the message, press 2, to delete & re-record, press 3"

That prompt is then recorded as a phantom message in the mailbox which causes confusion to the end user.


Thank you!

Moderated by  nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,686
Posts636,175
Members49,606
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
cotton, JDK, jdkinney, Matt Knight, MCap, neh-telecom
Newest Members
Uranium-235, grahamw, Motel6Guy, JustAGuy, Dialtony
49,606 Registered Users
Top Posters(30 Days)
Toner 12
Yoda 9
dexman 7
Who's Online Now
0 members (), 12 guests, and 34 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems & VoIP | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5