EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Global Test Supply
eCommerce website for sale!
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
#44990 09/05/01 05:54 PM
Joined: Aug 2001
Posts: 5
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2001
Posts: 5
MODEL 23100 WITH 5 AND 6 LINE EXPANSION BOARD. PROBLEM... SYSTEM RESETS ITSELF FREQUENTLY, HANGING UP ALL PHONE LINES.
UNPLUGGING THE 2X4 EXPANSION BOARD AND REINSTALLING IT HELPED BUT NOW LINE 5 AND 6 ON THE EXPANSION BOARD DON'T WORK.
THANKS IN ADVANCE.
mm

Linked Banner to your Product or Website
Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
RIP Admin
*****
Offline
RIP Admin
*****
Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
You have bad connections on the mother board.
Shut the system down and reseat all of your cards. Also reseat your power supply. That should do it. Let us know how it goes.
Hope this helps.
dtmf


Russ runs a local service and private tech center.

[Linked Image from sundance-communications.com]
Telrad Digital Programmer networked and standard kits available.
Commercial and Residential All Types Phone Service
Joined: Aug 2001
Posts: 5
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2001
Posts: 5
Thanks, i'll do it rt now.
Quote
<font face="Verdana, Arial" size="2">Originally posted by dtmf:
You have bad connections on the mother board.
Shut the system down and reseat all of your cards. Also reseat your power supply. That should do it. Let us know how it goes.
Hope this helps.
dtmf
</font>

Joined: Aug 2001
Posts: 5
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2001
Posts: 5
That seemed to change things, now the system doesn't shut down but no lines on the expansion board. maybe bad board ? where would i get one ???

Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
RIP Admin
*****
Offline
RIP Admin
*****
Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
Make sure that dial tone is going all the way to the plug in on the card. If it is and you think it may be the card you can find one by clicking the Sundance Logo on the top of this page.
Hope this helps
dtmf


Russ runs a local service and private tech center.

[Linked Image from sundance-communications.com]
Telrad Digital Programmer networked and standard kits available.
Commercial and Residential All Types Phone Service
Joined: Sep 2001
Posts: 2,253
Likes: 1
pvj Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Joined: Sep 2001
Posts: 2,253
Likes: 1
Have you checked the F screen to make sure
that the lines exist? Thay should show up as 5 and 6 on this screen.Are you using group trunk access keys or direct trunk keys?
If group key, make sure the lines are programmed into the trunk group on the B screen.

Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
RIP Admin
*****
Offline
RIP Admin
*****
Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
Yes motormike, make sure that the lines are good and its not a programming error. The IDS series sometimes will loose a program if you are have power or seating problems so make sure you check the line and programming before you spend money on something you might not need.
dtmf


Russ runs a local service and private tech center.

[Linked Image from sundance-communications.com]
Telrad Digital Programmer networked and standard kits available.
Commercial and Residential All Types Phone Service
Joined: Aug 2001
Posts: 5
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2001
Posts: 5
THANKS FOR THE HELP HERE I GO !
Quote
<font face="Verdana, Arial" size="2">Originally posted by pvj:
Have you checked the F screen to make sure
that the lines exist? Thay should show up as 5 and 6 on this screen.Are you using group trunk access keys or direct trunk keys?
If group key, make sure the lines are programmed into the trunk group on the B screen.
</font>

Joined: Aug 2001
Posts: 5
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2001
Posts: 5
Now our system hangs and the lil red light blinks twice. reset does no good, unplug the expansion board and powering back up helps.

where can i get an expansion board or should i replace the whole ids ???

Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
RIP Admin
*****
Offline
RIP Admin
*****
Joined: Mar 2001
Posts: 7,350
I would start with the card first,You can find one by clicking on the SUNDANCE logo on top of this page. You will need to know what IDS system you have as there are different cards. It sounds like you have a IDS 42 or 84.
Hope this helps
dtmf


Russ runs a local service and private tech center.

[Linked Image from sundance-communications.com]
Telrad Digital Programmer networked and standard kits available.
Commercial and Residential All Types Phone Service
Page 1 of 2 1 2

Moderated by  nonameyet, pvj 

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics93,271
Posts634,039
Members49,492
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
redneck
Newest Members
Mitel Hotel, Jonathan Renaud, dentnshell, Adam Suth, Roger Foisy
49,491 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
Top Posters (30 Days)
dexman 6
jsaad 3
Advertising Sponsor Spot 2
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
20 members (metelcom, sundance, Ruben, Coral Tech, BobRobert, jeffmoss26, justbill, hitechcomm, dukane123, BILL DEMMER, dexman, Pinecreekboy, Touch Tone Tommy, KRRath, gelehu, Silversam, Butch Cassidy, MooreTel, mongo5150, OBT), 475 guests, and 110 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners
landing page builder Antiransomware 300x250 Your Business Phone Service in the Cloud