Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Apr 2008
Posts: 21
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2008
Posts: 21
I need a Cat 5 toner; especially Cat 5 cables connected to switches. I have a Fluke DSP-4300 that works well; but I want suggestions of one that is inexpensive that I can carry in my tool box. Most of the ones I have tried the sound didn't come trough clearly enough to find Cat 5's that are buried.

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Feb 2005
Posts: 12,333
Likes: 3
Member
***
Offline
Member
***
Joined: Feb 2005
Posts: 12,333
Likes: 3
I need a Cat 5 toner; especially Cat 5 cables connected to switches.

If the cable is connected to anything a toner isn't going to work. A CG here awhile back mentioned a system for identifying cables under those conditions. Look around the geek tool suppliers laugh , might have been made by Fluke.

-Hal


CALIFORNIA PROPOSITION 65 WARNING: Some comments made by me are known to the State of California to cause irreversible brain damage and serious mental disorders leading to confinement.
Joined: May 2002
Posts: 17,704
Likes: 9
Member
****
Offline
Member
****
Joined: May 2002
Posts: 17,704
Likes: 9
Check out this topic


Retired phone dude
Joined: Feb 2005
Posts: 12,333
Likes: 3
Member
***
Offline
Member
***
Joined: Feb 2005
Posts: 12,333
Likes: 3
There was another one too Bill where a CG with only a few posts said something about us phone guys not knowing about network test gear. That's the one I was talking about. (Naturally I would remember that.) He suggested something but it may have also been that Fluke. Whatever it was it sounded good and the price was right.

-Hal


CALIFORNIA PROPOSITION 65 WARNING: Some comments made by me are known to the State of California to cause irreversible brain damage and serious mental disorders leading to confinement.
Joined: Dec 2004
Posts: 5,722
KLD Offline
Member
Offline
Member
Joined: Dec 2004
Posts: 5,722
Hal, one of the geeks around here has a unit (Ideal, I believe) that either tones or flashes the hub. Is that what you were thinking?

:shrug:


Ken
---------
Joined: Jan 2004
Posts: 6,648
RIP Moderator-Nisuko-Tie, General
*****
Offline
RIP Moderator-Nisuko-Tie, General
*****
Joined: Jan 2004
Posts: 6,648
I have a fluke micronet blink , its a tone that also will flash the hub

its discontinued but I see them on eBay fairy regularly

they usually go fairly cheap


Skip
------------------------------------

Serving SW and West central Fl since 1984
Joined: Jan 2008
Posts: 3,821
Retired Moderator
****
Offline
Retired Moderator
****
Joined: Jan 2008
Posts: 3,821
Best thing to use is the Lanscaper from Test-um


www.myrandomviews
"Old phone guys never die, they just get locked in some closet with an old phone system and forgotten about"

Retired, taking photographs and hoping to fly one of my many kites.

Moderated by  Silversam 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,739
Posts636,410
Members49,618
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
Salman Imtiaz, SayWhat, Tariq
Newest Members
Homer Domer, Lane, AMS Technology C, Chrontel, RonZ1971
49,617 Registered Users
Top Posters(30 Days)
jsaad 7
Toner 7
Who's Online Now
1 members (nortelvoip), 123 guests, and 22 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5