Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#468583 07/09/07 02:51 PM
Joined: May 2006
Posts: 154
brwyatt Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2006
Posts: 154
Having problems have the vm. When you dial the number to get to the vm it says that the number is invaild. The first 4 lights on the vm card are on and don't go off. Then one and three on the bottom row stay on too.

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Aug 2006
Posts: 1,762
Likes: 7
Moderator-Iwatsu
*****
Offline
Moderator-Iwatsu
*****
Joined: Aug 2006
Posts: 1,762
Likes: 7
Are the 4 top lights solid or flashing?

Flashing lights mean different things depending on the speed of the flash (either playing or recording audio). A solid light means the port is active. An active port with an invalid extension number usually means a config problem. The lower LED's indicate a serial connection is active.

Double check port configuration in Class 1 for the voicemail ports and verify that they are configured as VM\AA ports. If you are able to connect to the VM card with the programmer, go to the drop-down menu under 'on-line' and idle/reset the card- or reset the whole system if it won't bother the customer. After the card resets, the 4 LED's on top will flash as the card boots up, then will go out. If they continue to flash, the card has a problem and may need replacement.


Sometimes the thoughts in my head get so bored, they go for a stroll through my mouth. This is rarely a good thing.
Joined: May 2006
Posts: 154
brwyatt Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2006
Posts: 154
The top 4 lights are staying solid not flashing at all.

Joined: Aug 2006
Posts: 1,762
Likes: 7
Moderator-Iwatsu
*****
Offline
Moderator-Iwatsu
*****
Joined: Aug 2006
Posts: 1,762
Likes: 7
Solid means the ports are locked up, either because of a configuration problem or a card problem. It's also possible that one mailbox has comandeered all the ports.

A simple reset may clear things up.

If you can connect with the programmer, click on the globe icon and see what the ports are acually doing.

The fact that dialing the Vmail brings back 'invalid' suggests configuration problems, if this is a new install. If it's an existing install, more likely an issue with the card itself.


Sometimes the thoughts in my head get so bored, they go for a stroll through my mouth. This is rarely a good thing.
Joined: May 2006
Posts: 154
brwyatt Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2006
Posts: 154
Thanks for all the help. Hope I can fix it now.


Moderated by  JBean3329 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,740
Posts636,416
Members49,619
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
Charles Duffy, Station Specialties
Newest Members
RockyTop, Homer Domer, Lane, AMS Technology C, Chrontel
49,618 Registered Users
Top Posters(30 Days)
jsaad 7
Toner 6
Who's Online Now
0 members (), 41 guests, and 12 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5