EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Phone.com 300x250
300x250 Your Business Phone Service in the Cloud
Global Test Supply
defencebyte.com
Antiransomware
vpnproxymaster
Linked Banner to your Product or Website
Turn your commission checks on autopilot with 50% RECURRING COMMISSIONS!
Flexibits
Meticore Weight Loss Voted #1.
Get leads. Get sales. Get growing with Getresponse
Get leads. Get sales. Get growing. [2]
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
#528285 11/02/11 09:37 AM
Joined: Sep 2008
Posts: 102
jimmy29 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Sep 2008
Posts: 102
I Installed an sbx with expansion cabinet in august. Customer reports system going dead. This happened to me while i was programming, but it boots right back up. This happens frequently but i cant make it happen. I have moved from battery back up to power strip to wall outlet, still same. Other equipment on same outlet not having problem. Tech support said they cant do anything unless i can prove what it is. Anybody have ideas?

Global Test Supply 728x90
#528286 11/02/11 09:54 AM
Joined: Aug 2003
Posts: 5,133
Moderator-Vertical, Vodavi
*****
Offline
Moderator-Vertical, Vodavi
*****
Joined: Aug 2003
Posts: 5,133
Sounds like a bad KSU. I would swap it out.

#528287 11/02/11 09:57 AM
Joined: Jan 2008
Posts: 3,819
Retired Moderator
****
Offline
Retired Moderator
****
Joined: Jan 2008
Posts: 3,819
Double check your cable connection between the two cabinets. If the amp backs out of the slot the least little bit...both boxes will reboot or go dead. I know first hand.


www.myrandomviews
"Old phone guys never die, they just get locked in some closet with an old phone system and forgotten about"

Retired, taking photographs and hoping to fly one of my many kites.
#528288 11/02/11 03:21 PM
Joined: Jul 2011
Posts: 317
Member
Offline
Member
Joined: Jul 2011
Posts: 317
run an extension cord around to another outlet too and let it go for a few hours see what happens

#528289 11/04/11 04:06 PM
Joined: Sep 2008
Posts: 102
jimmy29 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Sep 2008
Posts: 102
Well i went to site yesterday and base cabinet amp plug was a little up on 1 side going to expansion. Pushed down and secured,let customer know what i found and have not heard back from them. We'll see.

#528290 11/04/11 05:21 PM
Joined: Jan 2008
Posts: 3,819
Retired Moderator
****
Offline
Retired Moderator
****
Joined: Jan 2008
Posts: 3,819
There is a tie wrap slot on the amp connections. They really are needed.


www.myrandomviews
"Old phone guys never die, they just get locked in some closet with an old phone system and forgotten about"

Retired, taking photographs and hoping to fly one of my many kites.
#528291 11/05/11 04:48 AM
Joined: Nov 2004
Posts: 1,558
Likes: 1
Moderator-ESI - Executone
*****
Offline
Moderator-ESI - Executone
*****
Joined: Nov 2004
Posts: 1,558
Likes: 1
I will be installing my first expansion cabinet in the next few weeks, I was wondering about the connection, is there a limit to the length of the cable? Is it standard wiring ( male to male ) and also maybe, I could use the metal clips that lock in the amphenol ? ( might be a bear getting to them )


I can see the light at the end of the tunnel..

Retirement 2019 ( It has happened )
#528292 11/05/11 05:05 AM
Joined: Jan 2008
Posts: 3,819
Retired Moderator
****
Offline
Retired Moderator
****
Joined: Jan 2008
Posts: 3,819
I can't answer the standard wiring for sure...but I doubt that it is. I would just stick to the factory cable and not try to use something different. You don't need the metal clips. Screws and inserts come with the cable and there are tie wrap slots as well. You can make the connections nice and snug, its a just a pain to do so after they are hanging on the wall. There isn't much space between the two units for one's hands. When they are on a shelf its much simpler.


www.myrandomviews
"Old phone guys never die, they just get locked in some closet with an old phone system and forgotten about"

Retired, taking photographs and hoping to fly one of my many kites.
#528293 11/05/11 05:57 AM
Joined: Aug 2003
Posts: 5,133
Moderator-Vertical, Vodavi
*****
Offline
Moderator-Vertical, Vodavi
*****
Joined: Aug 2003
Posts: 5,133
Quote
Originally posted by jimmy29:
Well i went to site yesterday and base cabinet amp plug was a little up on 1 side going to expansion.
Sounds like Derrick made a good call! Hope that it continues to work without problems.

#528294 11/06/11 11:57 AM
Joined: Feb 2009
Posts: 3,132
Moderator-Vodavi, Vertical, XBlue
*****
Offline
Moderator-Vodavi, Vertical, XBlue
*****
Joined: Feb 2009
Posts: 3,132
Quote
is there a limit to the length of the cable?
Quote
I would just stick to the factory cable
I concur. The supplied cable is a bus expander. I have created unnecessary problems on other systems by switching to cables that were different lengths.


- Dave S. -

You can never appease your ideologue opponents.

Page 1 of 2 1 2

Moderated by  EV607797, MnDave, nfcphoneman 

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics94,431
Posts639,815
Members49,470
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
Extreme, medhat eme, Telephonyman, TonyW
Newest Members
BezLovesITAD, AndreLS, JimLafleur, EssKayKay, xmestedex
49,470 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
Top Posters (30 Days)
dexman 12
hbiss 4
www.aweber.com
landing page builder
NordVPN
Advertising Sponsor Spot 2
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
16 members (RATHER BE FISHING, justbill, gelehu, Yoda, JBean3329, dexman, metelcom, Curlycord, BobRobert, Skunky, NateBates, EV607797, nortelvoip, Mercenary Roadie, Daniel, jeffmoss26), 198 guests, and 91 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners
landing page builder Antiransomware 300x250 Your Business Phone Service in the Cloud