Phone Systems

Sponsored by Atcom
Get a free phone!
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#570292 04/16/14 03:44 PM
Joined: Apr 2014
Posts: 5
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2014
Posts: 5
Hi,

I need to change the internal MOH on the OS7400. First, which MMC/ menu would I need to go to change the internal MOH on all lines and where is the menu to upload file for the new MOH.

Would appreciate any help.

Thanks

Dalwinnie #570303 04/16/14 05:40 PM
Joined: Jun 2005
Posts: 574
Member
Offline
Member
Joined: Jun 2005
Posts: 574
When you say you need to change music on hold is the music using a voicemail port .
normally its a stand alone piece of kit I would check cable coming out of mics on mcp card to see if it is
if the lines are analogue of digital?
if digital I would look in mmc714
if analogue look in mmc 409
if music is on voicemail you need to upload it on voicemail

Dalwinnie #570360 04/17/14 08:22 AM
Joined: Apr 2014
Posts: 5
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2014
Posts: 5
Thanks for the answer. I'll look into that.

This is what the customer wants. When a call is put on hold/ transfer, they want their own recording to play. e.g. welcome to ..... and so on with music playing.

So i thought that it would be possible to upload an audio file to the PBX system and replace the default MOH file and still use port 371.

Its a new system and there is no external MOH system.

Would this be possible?

Last edited by Dalwinnie; 04/17/14 08:32 AM.
Dalwinnie #570361 04/17/14 08:44 AM
Joined: Jun 2006
Posts: 2,892
Moderator-Samsung
*****
Offline
Moderator-Samsung
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 2,892
Doing so requires a voicemail card. You upload the file as a prompt and assign 1 vm port as moh and you would put that add the moh port. Or you can use a external mp3 player connected to the misc port on the lp40 (assuming you have a misc card)

Dalwinnie #570363 04/17/14 10:04 AM
Joined: Apr 2014
Posts: 5
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2014
Posts: 5
Thank you so much Nameless.

Just to confirm, If I upload the pre-recorded fie (in the correct format), I can upload the file as a prompt e.g. 6001 and set the prompt number as the MOH port number?

I tried uploading the file onto the PBX system but where do I assign the promt number as the MOH port number?

Thank you for all your help.

Last edited by Dalwinnie; 04/17/14 10:25 AM.
Dalwinnie #570368 04/17/14 10:56 AM
Joined: Apr 2014
Posts: 5
Member
OP Offline
Member
Joined: Apr 2014
Posts: 5
Thank you guys for all your help.

I managed to get the MOH working on OS7030 as a test.

Just one more question, is there a limit on how big the prompt files can be and how long the recording can be?

Thanks


Moderated by  nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,379
Posts634,605
Members49,525
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics (Views)
Today's Birthdays
dcttech, George/wa2vnv, telesalesrep
Newest Members
NiagaraGuy, Luv2uallday, FredSkidoo, tspa, xtrememachines
49,525 Registered Users
Top Posters (30 Days)
Toner 21
dexman 11
R4+Z 6
Who's Online Now
1 members (Mercenary Roadie), 5 guests, and 11 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Telephone Systems Canada | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5