Phone Systems

Sponsored by Atcom
Get a free phone!
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
Joined: May 2008
Posts: 523
Kaiser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2008
Posts: 523
I have a couple/three applications where I need to put in some remote single line phones and a fax port.

I have fiber only to a remote building and will need to do IP for transport to an SLA.

Are there any recommended generic units that can go from a single line port to IP and back to a remote single line port for an analog cordless phone or fax machine?

Joined: Nov 2009
Posts: 602
Samsung Moderator
*****
Offline
Samsung Moderator
*****
Joined: Nov 2009
Posts: 602
Grandstream
i used 2 of these (4 ports) a while ago without a problem.

Joined: May 2008
Posts: 523
Kaiser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2008
Posts: 523
One on each side?

Do they make them just (1) port or could I have a gateway on one end with like (8)-ports and put individual single units in separate locations?

Do you sell them?

Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Jan 2007
Posts: 1,014
If he doesn't Teledynamics out of Texas or Target out of Maryland should.


John 807
Joined: Jun 2006
Posts: 2,892
Moderator-Samsung
*****
Offline
Moderator-Samsung
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 2,892
Linksys (now cisco) spa122 for a 2 port unit, Or spa8000 for an 8 port.

Joined: Nov 2009
Posts: 602
Samsung Moderator
*****
Offline
Samsung Moderator
*****
Joined: Nov 2009
Posts: 602
I meant I used 2 of them for separate locations... Faxes, cordless and such. You set each port up as a sip extension off the system and no we don't sell them but voipsupply does. The linksys that nameless said are also good and I think they come with fxo ports on them as well as fxs.

Joined: May 2008
Posts: 523
Kaiser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2008
Posts: 523
Yeah, I don't want SIP I don't think. Just FXO one the OfficeServ side and FXS on the remote side...

Unless a SIP license is cheaper and then I can just use one single port remote device.

Do they make one like that? OfficeServ side is just an IP port or SIP port and you just need one remote unit with an FXS jack?

Joined: Nov 2009
Posts: 602
Samsung Moderator
*****
Offline
Samsung Moderator
*****
Joined: Nov 2009
Posts: 602
Ok now i see what your saying you want to extend analog over the fiber but not through the phone system. If this is correct then you are correct to setup a FXO on the system side and an FXS on the remote end and point them at each other.

Joined: May 2008
Posts: 523
Kaiser Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2008
Posts: 523
Yes,

OfficeServ at location A

fiber only to location B

They want an analog port at location B.

Do they make a SIP station port device so I only need a device in location B or do I have to have an actual analog extension in the OfficeServ with an IP FXO module in location A and an IP FXS module in location B?

Joined: Jun 2006
Posts: 2,892
Moderator-Samsung
*****
Offline
Moderator-Samsung
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 2,892
The spa devices I mentioned above will do what you need. Just need mgi/oas and 3rd party sip license.

You will need to look at the dial plan on the device so matches the numbers you want dial

Page 1 of 2 1 2

Moderated by  nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,379
Posts634,605
Members49,525
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics (Views)
Today's Birthdays
dcttech, George/wa2vnv, telesalesrep
Newest Members
NiagaraGuy, Luv2uallday, FredSkidoo, tspa, xtrememachines
49,525 Registered Users
Top Posters (30 Days)
Toner 21
dexman 11
R4+Z 6
Who's Online Now
1 members (Mercenary Roadie), 5 guests, and 11 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Telephone Systems Canada | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5