Phone Systems

AtcomCloud Online Store
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#60110 07/10/08 08:32 AM
Joined: Jul 2008
Posts: 12
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2008
Posts: 12
I have a inter-tel axxess system. I installed a SLC 8 port analog card. The card seems to work fine with one exception. I can not make it ring. I have it pointed to the correct extension when the phone rings the voltage on the line changes, if I pick the phone up the call is active but it just will not give an audible ring tone. The reason I am having an issue is that I am trying to connect faxes and they will not answer because they hear no ring.

Any help would be greatly appreciated.

Thank you
Bret

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
#60111 07/10/08 09:21 AM
Joined: Jun 2007
Posts: 490
Member
Offline
Member
Joined: Jun 2007
Posts: 490
Make sure that extended ring cadence is turned on under station flags. If it is and still no ring you could be exceeding the REN or you could have a bad ring generator on the card.


ShoreTel, Inter-Tel, Mitel, NEC, Zeacom, Cisco, Digium, Adtran Certified
http://www.voipnetworkengineering.blogspot.com
#60112 07/10/08 12:25 PM
Joined: Sep 2005
Posts: 840
Member
Offline
Member
Joined: Sep 2005
Posts: 840
You could also have the ring generator jumpers set for 'external'. If you pull the card and hold the card w/ the amphenol connector side in yer left hand, the jumpers will be on the component side, lower left. Make sure they are set to 'Int'

#60113 07/10/08 02:08 PM
Joined: Jul 2008
Posts: 12
Member
OP Offline
Member
Joined: Jul 2008
Posts: 12
I checked the jumpers. They are in the proper place. Extended ring cadence is set to yes. How can I fix if I am excedding the REN? I think it just may be possible it is the ring generator. Any other help would be appreciated.

Thank you

#60114 07/10/08 04:30 PM
Joined: Aug 2005
Posts: 6,692
Member
Offline
Member
Joined: Aug 2005
Posts: 6,692
Is this the only analog card in your cabinet? If not, it'd be helpful if you could swap the card to see if the problem moves with the card or stays with the slot.

#60115 07/11/08 03:12 PM
Joined: Jun 2008
Posts: 145
Member
Offline
Member
Joined: Jun 2008
Posts: 145
Sometimes those slc's have two ring generators, one for ports 1 - 4, and one for ports 5 - 8.

So, if you were unsuccessful trying to get port 1 to ring, try port 5 or higher.


Ain't technology wonderful? Nothing like being on the bleeding edge. smile
#60116 07/25/08 10:47 AM
Joined: Jul 2008
Posts: 8
Member
Offline
Member
Joined: Jul 2008
Posts: 8
ZzHitman,
Sounds to me like your ring gen. on the card is bad. This is a very common problem on these units. We repair them for 125.00.


Moderated by  Stix1 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,679
Posts636,141
Members49,602
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
OBTW, warged
Newest Members
Dialtony, FatherLot, RFarrarMD, WTCI, Sundance Nailor
49,601 Registered Users
Top Posters(30 Days)
dexman 11
Toner 11
Yoda 10
Who's Online Now
2 members (justbill, RATHER BE FISHING), 38 guests, and 15 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Best VoIP Phones | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5