Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
#602831 08/02/16 04:59 PM
Joined: Sep 2006
Posts: 10
tjsr Offline OP
Member
**
OP Offline
Member
**
Joined: Sep 2006
Posts: 10
Has anyone else had any problems with cut off voice and noisy phone calls on a ESI 200. We have monitored the pots lines when the noise and cut off are happening and they are clean. The noise does not happen on every call. If we disconnect the ground it seems to work better. Any ideas?

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Jan 2007
Posts: 1,217
Member
***
Offline
Member
***
Joined: Jan 2007
Posts: 1,217
Digital or IP phones?


Aaron
Joined: Sep 2006
Posts: 10
tjsr Offline OP
Member
**
OP Offline
Member
**
Joined: Sep 2006
Posts: 10
Digital

Joined: Oct 2004
Posts: 1,486
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Oct 2004
Posts: 1,486
What Kind/model of digital phones? How long has the system been installed?

Last edited by oobie; 08/03/16 01:00 PM.
Joined: Sep 2006
Posts: 10
tjsr Offline OP
Member
**
OP Offline
Member
**
Joined: Sep 2006
Posts: 10
48 Button and 30D
system has been in for about 11 months.
problem started after 6 months

Joined: Aug 2002
Posts: 2,608
Moderator-ESI, Shoretel
***
Offline
Moderator-ESI, Shoretel
***
Joined: Aug 2002
Posts: 2,608
Does it happen on all phones or just phones on one card?

Joined: Feb 2006
Posts: 1,716
Member
***
Offline
Member
***
Joined: Feb 2006
Posts: 1,716
I have seen this. First off, if you have a PRI card, change it. I know you wrote that you monitored the POTS lines, but they may be in addition to the PRI lines.

I have also see a digital card do this. If you have any D12 cards, you may want to replace one with a spare and see if the problem is resolved. If not, move the new card to the next D12 slot and so on.

I find that "when the ground is removed, it works better" interesting. Are you 100% sure you have a valid ground and that ground and the telephone company incoming cable sheath are bonded? If you have voltage potential differences between "grounds," this can create all kinds of weird and phantom problems.

Finally, if you have "fake" dial tone from a cable provider, you may want to examine their grounds (if ANY) and make sure your ground and their ground are bonded.

Rcaman


Americom, Inc.
Where The Art And Science Of Communications Meet
Joined: Sep 2006
Posts: 10
tjsr Offline OP
Member
**
OP Offline
Member
**
Joined: Sep 2006
Posts: 10
No PRI card installed.
There are two D12 cars installed. We will look at those.
We have been looking at the grounding. No problems found
so far but will keep looking.

Everything we look at points back to the ESI system.
Could a bad compact flash cause any of this?

Joined: Feb 2006
Posts: 1,716
Member
***
Offline
Member
***
Joined: Feb 2006
Posts: 1,716
Unlikely. The CF is used to store program data and to provide the boot code for the system. If swapping out the cards does not do it, then you may want to replace the processor module.

I would inspect the ground and bonding VERY closely. Removing a ground and the system responds with better performance is never a good thing.

One other thing. When you say noise, is this "data noise" or is this static? All the solutions I've suggested is for data noise. Data noise is generated in the telephone system and is resolved by module replacement. Static is analog noise introduced into the system from many sources, including CO Lines, bad station wiring and connections, bad jacks and water intrusion in either a cable or jack. Usually data noise is not intermittent, but static is usually intermittent until the situation worsens and it will become constant.

Rcaman


Americom, Inc.
Where The Art And Science Of Communications Meet
Joined: Sep 2006
Posts: 10
tjsr Offline OP
Member
**
OP Offline
Member
**
Joined: Sep 2006
Posts: 10
Some of the calls sound like digital noise while some of the others the voice from the calling party cuts in and out and sometimes sounds like a voip call. We have recording of some of the calls. We have sent them to ESI but they are not sure ether. We talked to them about replacing the processor but they don't thing that is the problem.

Page 1 of 2 1 2

Moderated by  5years&counting, nonameyet 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,833
Posts636,791
Members49,650
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
AWhite, jnimmick, MarkTPN
Newest Members
Lazlo, devben, bubblegum, Marjan Shaw, KoolBreeze
49,649 Registered Users
Top Posters(30 Days)
ramo 13
pvj 11
Toner 9
Who's Online Now
3 members (Curlycord, Carl Navarro, Stix1), 188 guests, and 25 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5