Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Nov 2006
Posts: 704
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2006
Posts: 704
HI! I have 2 Samsung door phones the Front door is find but i need to replace the rear 1 which has a electric door strike working thru the Samsung door module , problem is with the Viking on a SLI port and programmed as a hotline to ring Station grp 503 works but don't have the option in the display to open the door strike , tried code 13 on key pad but no go , You can't add the sli ext. to the door phone group , the samsung DPIM module still works but the out door phone is getting old and has seen better days,, does anybody have a suggestion on how to make it work ,or do i need the other viking entry module ,, or can a relay on the samsung be jerry rigged ?? Yes get a new system , but this is a no profit org. Its a DS616. amen

Last edited by ATechguy; 07/24/17 06:33 PM.
Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Sep 2001
Posts: 2,290
Likes: 4
pvj Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Joined: Sep 2001
Posts: 2,290
Likes: 4
You would probably be better connecting a unit to a co port if you can then you should be able to dial access a code to enable the doorstrike.
Alternatively if you leave the DPIM in place and assign a DSS key to it,they could use the open function with what they have.Little bit messy but it will work.

I had a customer with an inside lobby doorbox and I hooked up a spare digital set with a ringdown to a group and they can talk to the door but if they want to allow access they have to press the DPIM DSS key to open the door.It works

Joined: Nov 2006
Posts: 704
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2006
Posts: 704
HI! PVJ < I noticed in MMC723 there is a DSS key u can prog. to be Door lock ,, so if i program the SLI Ext. 315 to be Rear Door they should able to press the dss key Door Lock , i should of looked there today but didn't bring my manual. That should work right?? Thks

Last edited by ATechguy; 07/24/17 08:28 PM.
Joined: Sep 2001
Posts: 2,290
Likes: 4
pvj Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Joined: Sep 2001
Posts: 2,290
Likes: 4
Not sure never used that feature before. It may be a feature that needs to see the Samsung doorbox to work

Last edited by pvj; 07/24/17 08:54 PM.
Joined: Nov 2006
Posts: 704
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2006
Posts: 704
I will try it with and with out door box , if i have to keep it connected in the phone room, i will do that. Will report back. Thks


Moderated by  nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,820
Posts636,739
Members49,643
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
Airdale, AnnetteLee, AnnettesDayIsUg, bigboy, Blackline, boomj, db Communications, gwh, samcorcione9111, Victor D.
Newest Members
julesm, Helen.D, AlAl, mike hurford, Nigel S
49,642 Registered Users
Top Posters(30 Days)
pvj 12
ramo 11
Toner 9
dans 5
Who's Online Now
1 members (Yoda), 75 guests, and 20 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5