Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#615591 01/18/18 08:24 PM
Joined: Feb 2017
Posts: 15
tim01 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2017
Posts: 15
We have a Vodavi Infinite DVX III with TalkPath. We have gone down to 2 incoming lines, the main phone number and a random number that was assigned by the phone company. Right now, that random number has a phone company technical issue,is not working and they are having trouble fixing. All stations, when they press 9 for an outside line, normally automatically grab that random phone number. However, since that number is not working, no one can call out. Each station has 3 buttons at the bottom of the 24 button display labeled "Loop", but those are not working either. Why, if the number not working and the main number are in a hunt group, isn't the main number being used when a station presses 9 to get an outside line? What if we wanted to go down to only one line, our main number. What would I have to do?

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Oct 2004
Posts: 1,486
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Oct 2004
Posts: 1,486
your lines are assigned to Line Groups and by dialing 9 it is trying to pick up the first available line in that group. If you want to go down to just that one line you can take the other line out of the trunk group. Your Loop keys are just Pooling from that Trunk Group.

You could really program the lines on to keys so in the event that your are experiencing you can just touch the other line that is working to use for outbound access

Hope that helps!

Gary

Joined: Feb 2017
Posts: 15
tim01 Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2017
Posts: 15
Thank you for your response. I have the installation and phone programming manuals. Could you refer me to the topic or where I should look to program this?

Thanks!

Joined: Jan 2005
Posts: 15,351
Likes: 12
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Offline
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Joined: Jan 2005
Posts: 15,351
Likes: 12
Follow station programming, flash 50, page B, button 11 to program the loop buttons to become physical appearances of the lines. It's in the manual under flex button programming.


Ed Vaughn, MBSWWYPBX

Moderated by  EV607797, JWRacedog, MnDave, nfcphoneman 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,832
Posts636,785
Members49,649
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
bravesfan, cjvio, Cory S., Jack Scott, l.landeche, TexasD
Newest Members
devben, bubblegum, Carl Arnold, Marjan Shaw, KoolBreeze
49,648 Registered Users
Top Posters(30 Days)
ramo 13
pvj 11
Toner 9
Who's Online Now
0 members (), 14 guests, and 22 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5