Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Feb 2008
Posts: 683
RonP Offline OP
Member
*****
OP Offline
Member
*****
Joined: Feb 2008
Posts: 683
A customer with an Avaya g430 gateway connected to the above module used as a paging interface with a Valcom zone paging setup. When an office worker dials the analog extension used to call this device, no page goes through. The analog extension is working as when I remove it from the module, my butt set will ring and I can answer and hear audio. When connected, I get a short ring burst, then disconnect. No audio input and definitely no output, even with the Valcom removed. This did work up (I am told) until a month or so ago.. Dip switches 1,2 are off, 3,4 are on, 5 is off. Customer had a spare module from another site I tried....same result. Thoughts??


St Petersburg
Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Jul 2003
Posts: 337
Member
Offline
Member
Joined: Jul 2003
Posts: 337
Valcom has an excellent tech support, give them a call

Joined: Jul 2001
Posts: 3,318
Likes: 7
Moderator-Avaya-Lucent, Antique Tele
*****
Offline
Moderator-Avaya-Lucent, Antique Tele
*****
Joined: Jul 2001
Posts: 3,318
Likes: 7
https://downloads.avaya.com/elmodoc.../upam_universal_paging_access_module.pdf

Set MODE switches S3 and S4 for Pre-announce or Confirmation tone (as desired)
Set MODE switch S5 in the OFF position
Set AUX switches S3, S4 and S5 to ON position


Some phone systems (in particular, Centrex-type systems) may produce openswitch-intervals
(OSIs) when the UPAM first answers the line. OSIs are short
breaks in loop current resulting when the central office switches equipment on and
off the line. The UPAM may misinterpret these OSIs as disconnect signals. It may
be necessary to set AUX switch bank switches S4 and S5 in their OFF positions
(AUX switches are located on top edge of unit - see Figure 5 on page 16) if the
UPAM exhibits any of the following symptoms during station mode operation.

UPAM disconnects from the line immediately after answering


Joined: Feb 2005
Posts: 12,334
Likes: 3
Member
***
Offline
Member
***
Joined: Feb 2005
Posts: 12,334
Likes: 3
This points to a problem with the UPAM. I'm confused as to what you replaced with the spare. I would expect replacing the Valcom to not have any effect. Did you check the power supply for the UPAM to see that it is operating?

ETA- Was typing when Tommy posted his advice.

-Hal

Last edited by hbiss; 02/19/18 11:35 PM.

CALIFORNIA PROPOSITION 65 WARNING: Some comments made by me are known to the State of California to cause irreversible brain damage and serious mental disorders leading to confinement.
Joined: Feb 2008
Posts: 683
RonP Offline OP
Member
*****
OP Offline
Member
*****
Joined: Feb 2008
Posts: 683
I don't suspect the Valcom to be a source of the problem. I isolated the Valcom from the UPAM and at one point hooked up my butt set to the output of the UPAM. And according to the manual for the UPAM, I don't need a power supply if hooked up to a station port. And the customer had a Spare UPAM from another site he brought over.
As to what Tommy explains, changing the AUX dip switches may need to be done. All other dip switches are set as they should be.
I just find it weird how it suddenly(?) stopped working without someone messing with it. Just sayin.


St Petersburg
Joined: Feb 2005
Posts: 12,334
Likes: 3
Member
***
Offline
Member
***
Joined: Feb 2005
Posts: 12,334
Likes: 3
Quote
I just find it weird how it suddenly(?) stopped working without someone messing with it. Just sayin.

That's my question also.

-Hal


CALIFORNIA PROPOSITION 65 WARNING: Some comments made by me are known to the State of California to cause irreversible brain damage and serious mental disorders leading to confinement.

Moderated by  metelcom 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,830
Posts636,772
Members49,645
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
Florencio, HtownDan, Kerry2362, Lorena Catalan, SWB, telecom5000, Tex Tel Marine
Newest Members
Marjan Shaw, KoolBreeze, PhoneGuy827, julesm, Helen.D
49,645 Registered Users
Top Posters(30 Days)
ramo 12
pvj 11
Toner 9
Who's Online Now
1 members (nortelvoip), 155 guests, and 18 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5