Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Sep 2004
Posts: 395
Member
OP Offline
Member
Joined: Sep 2004
Posts: 395
So I have new OS7100 ver. 4.99 install that I've noticed doesn't automatically reconnect to the ISP 1 SIP carrier after a reboot. I always have to disable/enable to reconnect. I have DNS in place in 5.2.13 SIP carrier options. Wondering if I should also have DNS in 5.6.1? Currently default at 0.0.0.0. I've searched this forum and some people mention a Multi DNS option? Can't find that option anywhere unless just adding DNS in 5.6.1 is what they are talking about.

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Sep 2018
Posts: 14
Member
Offline
Member
Joined: Sep 2018
Posts: 14
Hello MichaelV,
Based on my experiences with 3 different carriers and several different systems, it mainly depends on the carrier and the system. I have customers on 3 different carriers. 2 of those carriers have no problem re-registering after a reboot with Samsung systems. One of the carriers we have to remote in and Disable/Enable to get it to register. The same carrier registers after a reboot on Panasonic and Vertical systems.

Joined: Jun 2006
Posts: 2,965
Likes: 3
Moderator-Samsung
*****
Offline
Moderator-Samsung
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 2,965
Likes: 3
Phonetech your issue is likely to-do with the multi dns option in system parameters.
This setting changed in 4.8x or 4.9x.
Turn it on and you might find it works.

Joined: Dec 2010
Posts: 679
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Dec 2010
Posts: 679
If you are in for 4.8x or newer software look in 2.1.5 and scroll to the bottom. You will see multi dns in there. Enable it and that should fix your issue. Make sure that you have both dns settings filled in.

Joined: Sep 2018
Posts: 14
Member
Offline
Member
Joined: Sep 2018
Posts: 14
The Multi DNS option is available in the 7100 and 7200s but not in the 7200 or 7400. The 7200's and 7400's we have installed are 4.98 and the Multi DNS option doesn't show in them even though when you type in Multi DNS in the search it takes you to 2.1.5

Joined: Jun 2006
Posts: 2,965
Likes: 3
Moderator-Samsung
*****
Offline
Moderator-Samsung
*****
Joined: Jun 2006
Posts: 2,965
Likes: 3
What do the logs (6. Something) show as the sip error message? It will say something like

Isp1 not ok xxx (where xxx is the reason


Moderated by  nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,820
Posts636,739
Members49,643
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
Airdale, AnnetteLee, AnnettesDayIsUg, bigboy, Blackline, boomj, db Communications, gwh, samcorcione9111, Victor D.
Newest Members
julesm, Helen.D, AlAl, mike hurford, Nigel S
49,642 Registered Users
Top Posters(30 Days)
pvj 12
ramo 11
Toner 9
dans 5
Who's Online Now
1 members (Yoda), 75 guests, and 20 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5