Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Page 1 of 2 1 2
#629950 05/21/19 11:01 PM
Joined: May 2019
Posts: 15
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2019
Posts: 15
Hello,

I am a real newbie to this system but I have worked in IT for 20 years and am good at networking.

I am trying to get into an Officeserve 7030 for a friend and it is now currently sat on my desk.

I can't get into it using Device Manager and the web page does not load at all.

I understand that I can wipe the system by doing a 10second hold on the reset button but I still can't use what I think it the default password nor does the web page display.

1. Would anyone be able to give me a hint to the password?
2. I'd like to understand why the web page does not load?

Many thanks,

David



Missing Presumed Fed
Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
Joined: Dec 2007
Posts: 6,750
Likes: 10
Retired Admin
*****
Offline
Retired Admin
*****
Joined: Dec 2007
Posts: 6,750
Likes: 10
Regarding passwords:

Rule 2. "Please do not post passwords or any other privileged information in the public forums. As a rule of thumb, if the information is not in the users or administrators guide, do not post it in the forum. If you wish to relate such information in regard to a post, you should do this by sending a private message or an email to the poster."

and

"Do not post passwords. Do not post backdoor access methods. As a public and semi-private forum, this information may be used to illegally compromise a system, and that system might be yours! If a pass code is needed please post and have someone email or PM (private message) you the information (make sure your profile is complete or you may not get what you're looking for) and there may be a small charge depending on your needs.

However you might be able to search the internet for the installation guide and find the password there.


Dean
Photographs:
https://www.instagram.com/deanwilsoncanby/
https://fstoppers.com/profile/deanwilsoncanby
https://www.facebook.com/Dean-Wilson-Photography-112841337020414

Please don't confuse your "Internet Search" with my licenses, certifications and over 30 years experience.

"Thank you for calling Technical Support. If you feel you have reached this number in error, please hang up and press redial."
Joined: Sep 2001
Posts: 2,290
Likes: 4
pvj Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Joined: Sep 2001
Posts: 2,290
Likes: 4
Tried OSDM yet to connect?

Joined: May 2019
Posts: 15
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2019
Posts: 15
Thanks Professor Shadow

I'm very aware about the posting of passwords and under no circumstance will ever post one to an open site.

I have downloaded insulation guides and used the password located in their, however, I'm not certain what operating system has been installed and I understand the default has changed from OS to OS?

Thanks,

David


Missing Presumed Fed
pvj #629979 05/22/19 04:29 PM
Joined: May 2019
Posts: 15
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2019
Posts: 15
Originally Posted by pvj
Tried OSDM yet to connect?

Hi, is this the Device Manager Instalation tool software? If so, yes I'm trying to access through this.

If not, please can you elaborate.

Many Thanks,

David


Missing Presumed Fed
Joined: Sep 2001
Posts: 2,290
Likes: 4
pvj Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Joined: Sep 2001
Posts: 2,290
Likes: 4
Have you tried to get into programming through a keyset ?

OSDM = Office Serv Device Manager .Newer system software has it built in . It does not open a webpage, it connects to the system. You would need to know the ip address of the system

IT Manager used a webpage You are calling it device manger installation tool which kind of sounds like it could be either program you are trying to use.


pvj #629996 05/22/19 10:14 PM
Joined: May 2019
Posts: 15
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2019
Posts: 15
Hi,

Yes, I can get in using a handset but I'd much rather use software. I guess because I am used to using software to configure things smile Can I find the passcode from a handset?

I am using the Device Manager software and I know the IP address but I don't know the password frown





Originally Posted by pvj
Have you tried to get into programming through a keyset ?

OSDM = Office Serv Device Manager .Newer system software has it built in . It does not open a webpage, it connects to the system. You would need to know the ip address of the system

IT Manager used a webpage You are calling it device manger installation tool which kind of sounds like it could be either program you are trying to use.


Missing Presumed Fed
Joined: Sep 2001
Posts: 2,290
Likes: 4
pvj Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Joined: Sep 2001
Posts: 2,290
Likes: 4
No you cannot find the passcode through a handset but if the owner contacts Samsung they can issue a temporary passcode that will allow you to reset it to default through a handset.As long as it is not above level 5 software then you can no longer reset it through the handset , only through the SIO port on the motherboard.

pvj #630016 05/23/19 10:43 PM
Joined: May 2019
Posts: 15
Member
OP Offline
Member
Joined: May 2019
Posts: 15
Thanks for that, I'll do my best to get hold of them.

Meanwhile I rebooted the unit and it showed V4.3 so I'm thinking that is the operating system number?

Regards,

David

Originally Posted by pvj
No you cannot find the passcode through a handset but if the owner contacts Samsung they can issue a temporary passcode that will allow you to reset it to default through a handset.As long as it is not above level 5 software then you can no longer reset it through the handset , only through the SIO port on the motherboard.


Missing Presumed Fed
Joined: Sep 2001
Posts: 2,290
Likes: 4
pvj Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Offline
Moderator-Executone-Isoetec, Samsung
*****
Joined: Sep 2001
Posts: 2,290
Likes: 4
If you saw 4.3 on a phone screen then that is the firmware version of the phone.You can see the system version in keyset programming in mmc 727.

Page 1 of 2 1 2

Moderated by  nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,832
Posts636,785
Members49,649
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
bravesfan, cjvio, Cory S., Jack Scott, l.landeche, TexasD
Newest Members
devben, bubblegum, Carl Arnold, Marjan Shaw, KoolBreeze
49,648 Registered Users
Top Posters(30 Days)
ramo 13
pvj 11
Toner 9
Who's Online Now
0 members (), 184 guests, and 23 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5