Business Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#632513 09/05/19 08:10 PM
Joined: Feb 2010
Posts: 444
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2010
Posts: 444
I have customer (School) with a Alurtus System

Which is tied into the paging system

Working fine

They can type from there P.C. and it will come over the paging system

They are wondering when someone dials 911

All the phone beep

Can I have that come over the Alurtus System

This is kind of vague

Sorry

Atcom VoIP Demo
VoIP Demo
teldata1 #632700 09/13/19 10:52 AM
Joined: Feb 2010
Posts: 444
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2010
Posts: 444
OK

I have some more details on this

customer is looking for a relay closer when someone dials 911 ...They just need the closer and they will take it from there

I have been trying to think of a way by using an external relay someone mentioned a wheel lock relay

They have a PRI but there is 1 POTS Line that the system grabs when someone dial 911

I know this seems a little a bit odd but these Alertus systems and others like it are going to be pretty common

Thanks

JD

teldata1 #632701 09/13/19 12:40 PM
Joined: Sep 2004
Posts: 4,128
Likes: 1
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Sep 2004
Posts: 4,128
Likes: 1

teldata1 #632703 09/13/19 01:27 PM
Joined: Aug 2012
Posts: 102
Member
Offline
Member
Joined: Aug 2012
Posts: 102
Coral is right - get one of those from Viking and place it on an SLT port on the Aspire. Then in programming set that port to receive 911 notification. That should get you what you need.

teldata1 #632709 09/13/19 06:21 PM
Joined: Feb 2010
Posts: 444
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2010
Posts: 444
How much do I owe you! ....

This should do the trick But wouldn’t I put this on the Analog Trunk
as opposed to a Analog station port

I believe the only thing that use that copper lines is for the 911

I guess if I could use an analog extension that would be good too it’s just I don’t really understand how to do the E911 notification on a Analog extension

I will have to look into that but I’m sure Copperline this is great


Thanks!






teldata1 #632718 09/14/19 04:30 AM
Joined: Aug 2012
Posts: 102
Member
Offline
Member
Joined: Aug 2012
Posts: 102
I would definitely put this on the SLT rather than the CO line to prevent false alarms.

Test this first, but in the COS of the SLT port enable 20-08-16 (use a 1)
Then in system options set the alarm timer in 21-01-13. I would set it to the max of 64800 seconds.
Then when you want to disable the alarm you just dial 886.

Thanks,
Daniel

teldata1 #632730 09/15/19 02:33 PM
Joined: Feb 2010
Posts: 444
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2010
Posts: 444
Can I use a single line extension to do this ? I am trying to set it up on my test bench

the multi button phones are working but not the single lines

teldata1 #632732 09/15/19 03:18 PM
Joined: Aug 2012
Posts: 102
Member
Offline
Member
Joined: Aug 2012
Posts: 102
I will have to test it on my bench system. I have done it on the I-Series which the Aspire is based on but it may have changed. I'll have to double check and get back to you.

teldata1 #632737 09/15/19 08:57 PM
Joined: Feb 2010
Posts: 444
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2010
Posts: 444
I was actually testing this on a SL 1100

I do have an aspire I should try doing it on that

I keep thinking they’re all the same


Moderated by  ttech 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,835
Posts636,794
Members49,652
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics(Views)
Today's Birthdays
ArmorSecSys, ILSMitel, IPMoni, Pweber462
Newest Members
machinegod, Gtownpaper, Lazlo, devben, bubblegum
49,651 Registered Users
Top Posters(30 Days)
ramo 13
pvj 11
Toner 9
dans 5
Who's Online Now
3 members (Curlycord, dagwoodsystems, Marjan Shaw), 139 guests, and 21 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: Business Phone Systems | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2023
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5