Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Adding a station on a CX
#637006 06/01/20 08:36 PM
Joined: Jan 2005
Posts: 15,203
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
OP Online Content
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Joined: Jan 2005
Posts: 15,203
I was sent out to activate another station on an existing CX installation. The set is a Mitel labeled 4110 set, which I believe is the equivalent to Inter-Tel's 5120 series. Anyway, I'm trying to add this phone to what should be the 13th station port on the system. Ports 1-8 on the first module are cross-connected and ports 1-4 on the second one. I'm using the fifth one.

I get dial tone with a butt set on the first pair and data noise on the second pair, so I'm sure my cable and jacks are good. When the phone is connected, I get talk battery in the handset and the display is fully functional, but the phone doesn't work otherwise. Do I need to get into system programming via X20 to activate this port or is there more to it? I don't think it is programmed as "disconnected" since it should be returning a busy signal when going off-hook under those circumstances. Could it be a polarity issue? Any ideas?


Ed Vaughn, MBSWWYPBX
Comdial & Vertical
Comdial Vertical Search Enter Part Number
Re: Adding a station on a CX
EV607797 #637080 06/06/20 04:05 AM
Joined: Jan 2005
Posts: 15,203
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
OP Online Content
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Joined: Jan 2005
Posts: 15,203
Don't everyone answer at once! I'm posting back to convey that I found out what the problem was in case someone else encounters this scenario. After returning to the site, I determined that there was something about the white/blue pair that the system didn't like. I could get dial tone across it with a butt set with no problem, all of the usual continuity testing passed, but once a digital set was connected, the pair didn't work for audio. After moving to another pair, it worked fine.

What's odd is that I only had a three pair cable to work with and the third pair was being used for a fax. I put the fax on what was the "defective" white/blue pair and it works perfectly fine.


Ed Vaughn, MBSWWYPBX

Moderated by  Stix1 

Link Copied to Clipboard
Forum Search
Most Recent 5 Post
Kari's Law and Basic Edition
by ffej010 - 07/04/20 07:10 PM
IP Office 500 vers. 9.0
by Telesystems - 07/03/20 05:27 PM
Merlin Legebd
by hitechcomm - 07/03/20 08:35 AM
Who's Online Now
26 members (EV607797, Mercenary Roadie, RATHER BE FISHING, hbiss, dexman, justbill, [email protected], nortelvoip, Touch Tone Tommy, Bob3470, Edward_, nonameyet, BobRobert, NTlayoff, mongo5150, Silversam, Curlycord, Professor Shadow, Yoda, brokeda, Bob-o, RM SYSTEMS, JBean3329, pvj, Arthur P. Bloom, Jeffrey Cohen), 155 guests, and 48 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics93,797
Posts636,283
Members49,308
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
aakyuz83, Adam S., Modena
Newest Members
Real Estating, ForestHillChurch, Rick95, Byron Stewart, chad1003
49307 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Top Posters (30 Days)
dexman 23
dans 10
Ruben 9
Bluewater Sailing
https://www.patreon.com/bePatron?u=5256033
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Servpro Ventura 24-Hour Emergency Service
Free Estimates call us now 24Hours
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2020
Trusted Partners