EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Global Test Supply
Linked Banner to your Product or Website
eCommerce website for sale!
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
Joined: Nov 2007
Posts: 95
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2007
Posts: 95
Hello everyone. Hope all is well in this crazy times. I have two workstation phone that would randomly stopped working after its been working for awhile. One solution when it happens is to unplug the phone and re-plug it in. That would usually solve the issue. I'm trying to determine what is causing this to happen.

On one of the phone it is displaying the following:

LDP-9224D V1.0 VCI
SCOUT-DX V1.1 OK SYNC

When this happens, I go onto the web portal and check the "Station Type" in PGM 110. When it is working it would show "IPKTU" however when it is acting up I get the following, SLT (DTMF).

We have about 35 phones and only two been acting up. We are using 9224 headset. I have tried swamping out the headset with a good working one and still have the same issue so it must be something in programming or could it be a bad line connection somehow?

At any rate, any input on this issue? Appreciate any help. Thank you

Global Test Supply 728x90
Joined: Jan 2005
Posts: 15,301
Likes: 5
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Offline
Moderator-Vertical, Vodavi, 1A2, Outside Wire
*****
Joined: Jan 2005
Posts: 15,301
Likes: 5
Headsets or telephone sets? Two completely different things. If it is the headset, which kind is being used?

If it's the telephone set, then yes, it most likely is an intermittent wiring issue. Once the phone loses communication with the system, it will no longer identify a digital set connected. I'd start first with the line cords, since those often get reused even on new system installations and they tend to have the most wear.


Ed Vaughn, MBSWWYPBX
Joined: Nov 2007
Posts: 95
Member
OP Offline
Member
Joined: Nov 2007
Posts: 95
Thanks Ed for the reply. It is the telephone set. I'll double check and replace the line cords then if it still does it then I'll run new lines down to the phone system.

Joined: Aug 2003
Posts: 5,134
Moderator-Vertical, Vodavi
*****
Offline
Moderator-Vertical, Vodavi
*****
Joined: Aug 2003
Posts: 5,134
We've had several of the 24-button sets do this. There must have been a bad batch at some point. Swap phones with one that is working properly and see if the problem follows the phone.


Moderated by  EV607797, MnDave, nfcphoneman 

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics93,295
Posts634,139
Members49,497
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
Gary Golding, Kenny D. Cutler, Mike Porterfield
Newest Members
NZAndy101, spunkysam, tn00247167, Dave McCann, Mitel Hotel
49,496 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
Top Posters (30 Days)
dexman 9
Toner 6
jsaad 3
Advertising Sponsor Spot 2
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
14 members (Skunky, spunkysam, Mercenary Roadie, ffej010, Yoda, newtecky, RATHER BE FISHING, Keyset6, Coral Tech, BobRobert, hitechcomm, Temperor, Silversam, Ironhedz), 380 guests, and 38 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners
landing page builder Antiransomware 300x250 Your Business Phone Service in the Cloud