EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Global Test Supply
Linked Banner to your Product or Website
eCommerce website for sale!
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#639200 12/09/20 12:46 AM
Joined: Oct 2006
Posts: 1,318
Yoda Online Content OP
Member
OP Online Content
Member
Joined: Oct 2006
Posts: 1,318
Another remote phone trouble call :-(

Customer has one IP phone they occasionally take home. It has been a couple months since they did this, and it connected fine to the 2100 in the office. Today the office manager took the IP phone home and got the dreaded "No SIP Server Found" message.

I went thru all the settings with her over the phone. The public IP at the office is still the same (they have a static and we checked it with whatismyip.com). Waiting now on their IT support people to check on things. She can remote into the office lan ok with her pc.

Jim

Global Test Supply 728x90
Joined: Sep 2004
Posts: 3,984
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Sep 2004
Posts: 3,984
Router needs to have SIP ALG turned off.

Joined: Apr 2005
Posts: 2,424
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Apr 2005
Posts: 2,424
Addition to what Coral Tech said, is this the same person who took this phone home before? If not, what are the self WAN settings?


We get old too soon, smart too late
Joined: Oct 2006
Posts: 1,318
Yoda Online Content OP
Member
OP Online Content
Member
Joined: Oct 2006
Posts: 1,318
Yes, this person has taken the phone before. Not at my desk now, but I think the self ip was blank or zeros as usual, when I went thru it with her yesterday. I connected to to her pc this morning and got access to her local router. Sip ALG was off. Still waiting on IT to check their stuff.

Joined: Oct 2006
Posts: 1,318
Yoda Online Content OP
Member
OP Online Content
Member
Joined: Oct 2006
Posts: 1,318
IT says their stuff is ok. No Changes.
I have the phone on my desk now. It has worked from my location before, many months ago while initially getting it to work. But I'm getting the same 'no sip server found' message. Double checked all settings and don't see anything wrong.

I can ping the public ip where the 2100 is located. My VPN connection to the system works for programming access.
Arghhhhhhhhhhh!

I suppose I will take the phone on-site Monday and make sure it works there. Then bring it back here and contact IT again. Probably sounds like Wireshark time?

Joined: Apr 2005
Posts: 2,424
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Apr 2005
Posts: 2,424
I'm not a betting man but I would put the odds it's a port issue at the SL2100 side.


We get old too soon, smart too late
Joined: Oct 2006
Posts: 50
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2006
Posts: 50
I have had this problem before and a system reset resolved the problem.

Joined: Sep 2004
Posts: 3,984
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Sep 2004
Posts: 3,984
Are you using NAT or VPN?

Joined: Oct 2006
Posts: 1,318
Yoda Online Content OP
Member
OP Online Content
Member
Joined: Oct 2006
Posts: 1,318
Problem resolved.

Yes, using NAT.

I took the phone to their office and plugged into the LAN. Same error. I rebooted the 2100. Still no good. I started checking settings in the phone again, and tried a couple changes along the way. Local to Remote, private IP and public IP in WAN mate field. Finally it came up. Don't know if it was the reboot or wrong address in the wrong place, or a combination.

I took the phone back to my place and it came up fine without changing a thing. I thought I would have to at least change the WAN mate IP and Local to Remote, but I didn't. While in the office on the LAN, I had the public address in it, and Access Mode to Remote. Works in and out of the office.

Thanks for the suggestions.
Jim


Moderated by  ttech 

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums94
Topics93,295
Posts634,126
Members49,497
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
JCvant, leftshoe, [email protected], TECHarry, yk
Newest Members
NZAndy101, spunkysam, tn00247167, Dave McCann, Mitel Hotel
49,496 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
Top Posters (30 Days)
dexman 10
Toner 6
Advertising Sponsor Spot 2
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
14 members (RATHER BE FISHING, BobRobert, nortelvoip, mongo5150, jeffmoss26, hitechcomm, Yoda, Silversam, Touch Tone Tommy, Professor Shadow, Ruben, justbill, metelcom, OBT), 123 guests, and 46 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners
landing page builder Antiransomware 300x250 Your Business Phone Service in the Cloud