Phone Systems

Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#639633 01/18/21 06:32 PM
Joined: Aug 2011
Posts: 235
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2011
Posts: 235
Hiya! I have a 7400 running 4.98 with a second cabinet. Full gambit of IP phones, Softphones, digital and analogue going. This morning when folks came into work all the digital phones were showing "Ver..." on the screen. We did a power cycle and things came up just fine. Date was even good. Trying to track down what may have caused it to lock up. There is nothing in the alarm history and the activity log in the SVMI20i shows the last processed call on Friday afternoon. (the system is on auto attendant for all calls, so this is a bit suspect, I would have thought something to have happened between Friday afternoon and today.)

Am i looking at a power supply starting to fail? Would you recommend a per-emptive replacement? Is there anywhere else I can look for evidence of a cause for this?

Thanks in advance

-B

GA
Joined: Mar 2012
Posts: 140
Member
Offline
Member
Joined: Mar 2012
Posts: 140
I had a similar issue, but not on a 7xxx system but on a OS500 with only 1 digital phone behaving this way.
Disconnecting and reconnecting, restart of DLI card, port clear - none of them worked, phone would stay in "Version.." screen and connection status showed as "none" (disconnected).
I could not find any error messages on the system or any other indicator of what happened.

The only thing that resolved it was a full system restart. Have not had any issues since.

Joined: Aug 2011
Posts: 235
Member
OP Offline
Member
Joined: Aug 2011
Posts: 235
Is anyone using some sort of monitoring software that could alert if the system went down?
Obviously the system can't because it's not active. I was thinking maybe something that realizes when the smdr stops for too long...


Moderated by  Genesiscomm, nameless, pvj 

Link Copied to Clipboard
Advertising Sponsor
Most Recent 5 Post
Coaxial Cable
by dexman - 03/04/21 03:53 AM
Netlink or CCIS
by Yoda - 03/02/21 02:32 PM
SX200 ICP & ASU Bad ports
by Barrontel - 03/02/21 03:15 AM
NEC SV8100 Inmail Utility
by Sam Juniper - 03/01/21 11:02 PM
IP office and routing calling groups
by High Mesa Communications - 03/01/21 10:56 PM
Popular Topics (Views)
Forum Statistics
Forums95
Topics94,282
Posts639,048
Members49,425
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Today's Birthdays
oldtimer1
Newest Members
Sam Juniper, B Ledford, Jonie4, James Wright, TechnoloJay
49,425 Registered Users
Get Tech Support Now! Click the banner below
Get Tech Support Now!
EMP & Lightning Home Surge Protection
EMP - Click Here!
Top Posters (30 Days)
dexman 23
Ruben 22
pvj 11
Linked Banner to your Product or Website
EMP Shield for Commercial - Home & Vehicle
Use Coupon code SAVE - Click Here!
Who's Online Now
31 members (phonemeister, sundance, byacey, dexman, RATHER BE FISHING, justbill, hitechcomm, Mercenary Roadie, newtecky, BobRobert, hbiss, jeffmoss26, oldpoleclimber, JBean3329, Touch Tone Tommy, kjwiewall, High Mesa Communications, Coral Tech, dans, telecom guy10, Daniel, Canteleco, Ruben, Yoda, nfcphoneman, Joel J., Bob3470, Avidcomm, Professor Shadow, pvj, Biztel Cuban Okie Tech), 625 guests, and 46 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Custom Island 58
Contact Us | Telephone System Tech Support | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2021
Trusted Partners