Phone Systems

Sponsored by Atcom
Get a free phone!
Previous Thread
Next Thread
Print Thread
Rate Thread
#642707 05/06/22 03:43 PM
Joined: Feb 2004
Posts: 31
joeb Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2004
Posts: 31
Head scratcher....

Customer purchased a prepackaged SL2100 online. I got the call to install the unit. They have 5 CO lines from Spectrum/Charter. During install, did the CO line calibration. All has been working well over the past 6 months. All of the sudden they are experiencing random dropped calls across all of the lines. No perfect pattern yet, but seems to happen on incoming calls more than outgoing calls. Lines test fine from Spectrums end. Reset the Spectrum MTAs (pull power and battery for 5 minutes). Restarted the SL2100. Did another CO line calibration and seemed to help the next morning, but the issue came back that afternoon....

Any other thoughts? Hardware issue ...on multiple CO cards?? Ordering replacement CO cards but kinda at a loss...

JB

Atcom VoIP Demo
Get a VoIP Demo Today
Joined: Sep 2004
Posts: 4,054
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Sep 2004
Posts: 4,054
Why would you think this is an SL2100 issue? I would look at the Spectrum box more than the 2100.

Joined: Oct 2012
Posts: 246
Member
Offline
Member
Joined: Oct 2012
Posts: 246
I had this same problem with Spectrum - was able to reproduce the issue after making 50-100 test calls on my butt set connected directly to Spectrum's modem - issue turned out to be bad signal on the coax - Spectrum couldn't tell until they sent a tech out to test the signal on-site.


www.highspeedtele.com
Dallas & Fort Worth, TX
Joined: Feb 2004
Posts: 31
joeb Offline OP
Member
OP Offline
Member
Joined: Feb 2004
Posts: 31
Thanks guys...

At first, couldn't replicate the issue. When arriving onsite when the issue 'just happened', plugging directly into the MTA wouldn't result in dropped calls. It would of course start happening right after I left. Spectrum didn't see any issues on the line.

Finally had it happen while onsite while on my butt set. Got Spectrum to send a tech out ... and they couldn't find anything (logs look normal, etc., etc., etc.).

Fun.

- J

Joined: Sep 2004
Posts: 4,054
Member
*****
Offline
Member
*****
Joined: Sep 2004
Posts: 4,054
I would make sure the box isn't sending MWI on a trunk or has call waiting.


Moderated by  ttech 

Link Copied to Clipboard
Forum Statistics
Forums84
Topics93,521
Posts635,349
Members49,569
Most Online5,661
May 23rd, 2018
Popular Topics (Views)
Today's Birthdays
Bob Lafleur, Chez, Jodi Wurts, Miltonar
Newest Members
Implementing1A2, DLP, jaywin, dust0vich, Edward Clark
49,569 Registered Users
Top Posters (30 Days)
Toner 14
dexman 7
Who's Online Now
0 members (), 6 guests, and 14 robots.
Key: Admin, Global Mod, Mod
Contact Us | Sponsored by Atcom: VoIP Phones | Terms of Service

Sundance Communications is not affiliated with any of the above manufacturers.
©Copyright Sundance Communications 1998-2022
Powered by UBB.threads™ PHP Forum Software 7.7.5